Povestea pompierului-erou care a oprit concertul Carla’s Dreams

Ultima actualizare:
Spectacolul a fost organizat  în interiorul mall-ului, la etaj
Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj

Aproape 3.000 de oameni au vrut cu orice preț să vadă trupa Carla’s Dreams concertând. Aproape 3.000 de suflete s-au înghesuit într-un mall cu capacitate de 300 de persoane pentru a-și vedea artiștii preferați pe scenă.

Toate aceste suflete s-au expus unui real pericol la spectacolul Carla’s Dreams din Piatra Neamț. Clădirea a devenit în scurt timp neîncăpătoare, iar atmosfera sufocantă. Din mulțimea de oameni buluciți nu se putea ieși decât cu forța. Căile de acces și ieșirile erau blocate, iar căldura insuportabilă. Drept dovadă, mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce și-au pierdut cunoștința din cauza temperaturii ridicate, a lipsei de spațiu și de aer din mall.

Copiii erau «striviți» de mulțime


    Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj
Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj

Cel care a prevăzut o posibilă tragedie a fost plutonierul major Cătălin Buțurcă. Acesta coordona echipa care a intervenit în timpul spectacolului. I-au atras atenția copiii din fața scenei, care păreau să se înece în marea de oameni. „Abia am ajuns îmbrăcat în uniformă la scenă, iar printre adulți am văzut foarte mulți copii la 5 – 7 – 8 ani, nu se vedeau de adulți, erau pur și simplu striviți”, a povestit el, potrivit Digi24.

Patru persoane au fost transportate la spital

A sunat imediat la dispeceratul ISU Neamț și l-a solicitat pe unul dintre șefii lui să vină la fața locului. Nu a apucat să termine convorbirea, că situația începea să scape de sub control. „Nici n-am apucat să ajung pe scenă, că deja au leșinat alte persoane, deja eram depășiți de situație. Într-un minut au fost trei persoane cu probleme”, a mai relatat Cătălin Buțurcă. Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru au fost transportate la spital. Situația putea degenera dacă pompierul nu ar fi cerut organizatorilor oprirea evenimentului.

Ulterior, solistul Carla’s Dreams i-a îndemnat pe fani să părăsească clădirea. „Concertul s-a încheiat aici. Mall-ul acesta... Băieți, ieși, serios! Noi nu mai cântăm. Noi nu mai cântăm, nu se poate, sincer, e prea cald! Condiții de concert aici nu sunt, nici pentru noi, nici pentru voi. Mai ales pentru voi și mai ales că sunt copii”, a spus artistul.

Este propus spre avansare în grad

Acum, Cătălin Buțurcă este văzut ca un erou printre localnici. Lucrează de 13 ani la ISU, însă oprirea concertului care fi putut degenera i-a făcut pe superiorii săi să îl propună pentru avansare în grad. Deocamdată, aceștia așteaptă răspuns de la București pentru promovarea pompierului în gradul de plutonier adjutant.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net