Povestea lui Radu Mazăre, cel care a mutat funcţia de primar la circ

Ultima actualizare:

    Femei, vacanţe exotice, maşini de colecţie, carnaval cu femei goale. Foto: Mediafax
Femei, vacanţe exotice, maşini de colecţie, carnaval cu femei goale. Foto: Mediafax

A trăit pe picior mare, a umblat cu femei cum iese profesorul cu clasa, a mutat funcţia de primar la circ. Radu Mazăre, fostul edil al Constanţei, este acum definiţia demnitarului extravagant şi megaloman, gonit din scaun de mătura şi făraşul DNA.

Bucureştean de origine, Mazăre a venit în Constanţa în 1986, odată cu intrarea la Institutul de Marină Civilă. Nu a profesat niciodată ca navigator, dar n-a mai plecat din oraşul de la malul Mării Negre şi a devenit jurnalist. În 1992, înfiinţează trustul de presă Conpress, cu vârf de lance ziarul Telegraf, căruia îi ataşează în 1995 postul TV Soti Neptun. Devine aşadar patronul primului trust de presă local. Ajunge celebru şi temut în urbe, un fel de haiduc local.

În 1996 devine parlamentar PD, ales tocmai pentru puterea pe care o aducea reţeaua sa de presă. După doar un an îşi dă demisia din partid, dar nu şi din Parlament. Îi era mai bine pe cont propriu.

În 2000 ajunge primar şi puterea sa explodează. Reales în 2004, 2008 şi 2012 este considerat ”stăpânul” oraşului şi cel mai excentric edil din România. În 2004 intră în PSD şi devine liderul filialei locale. Umblă doar cu bodyguarzi şi în maşini scumpe, îşi face o firmă din a trăi luxos şi ţipător. Era la apogeu şi voia să se ştie. A înfiinţat carnavalul de la Mamaia şi celebra defilare a carelor alegorice la care participa, în fiecare an, îmbrăcat în ţinute ale unor personaje istorice, devenit el însuşi un personaj. Dintre ţinutele sale cea mai controversată a fost cea de ofiţer nazist.În 2008, a apărut prima problemă serioasă a bogatului edil: e acuzat pentru restituirea şi atribuirea ilegală a unor suprafeţe de teren intravilan. Acestea erau distribuite în cele mai bune zone ale Constanţei şi al staţiunii Mamaia, lângă plajă sau faleză. La 8 aprilie 2014, este reţinut pentru prima dată de procurori pentru luare de mită de la un afacerist israelian, care a coordonat ridicarea cartierului ANL, Henri Coandă. Stă doar 24 de ore în spatele gratiilor. Potrivit anchetatorilor, mita era de 175.000 de euro şi a fost descoperită în conturi nedeclarate în Israel.

Pe 16 martie 2015, Mazăre este arestat din nou, dar avocaţii îl scot după 24 de ore. De data aceasta, acuzaţiile se refereau la o mită de nouă milioane de euro pentru proiecte imobiliare. Într-un final, pe 2 aprilie este arestat şi trimis în judecată pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu. Stă în arestul central al Poliţiei Capitalei până pe 24 iunie, iar de atunci se declară devotat doar sporturilor nautice, renunţând la primărie şi politică.Din ce o să trăiască Mazăre? Oficial are ”doar” un teren de 1,7 ha în Madagascar şi un apartament în Bucureşti de 185 mp. Fostul primar mai deţine o şalupă, 287.000 de euro cash şi este acţionar la şase societăţi comerciale.

Din «stăpânul Litoralului»,  Mazăre a ajuns chiriaş   în «beciul domnesc»
Din «stăpânul Litoralului», Mazăre a ajuns chiriaş în «beciul domnesc»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net