Potop la Arad. Spitalul Județean, inundat după ploaie

Ultima actualizare:

    Medicii și asistentele au dat cu mopul pentru a scăpa de apa care se scurgea din tavan (foto: aradon.ro)
Medicii și asistentele au dat cu mopul pentru a scăpa de apa care se scurgea din tavan (foto: aradon.ro)

Haos de nedescris la Spitalul Județean Arad. După ploaia de duminică seară, activitatea celei mai mari unități medicale din județ a fost dată peste cap. Luni, Unitatea de Primiri Urgențe avea posturile telefonice deranjate, ca urmare a infiltrațiilor de apă din tavan, care au afectat sala de resuscitare și cea de primiri urgențe.

Medicii și asistentele au pus umărul la evacuarea apei care se scurgea din tavan aseară, pentru protejarea aparaturii medicale. Sala de resuscitare și salonul de primiri urgențe au foste vacuate de urgență din cauza apei care își făcuse loc prin acoperiș. Personalul medical a folosit cârpe și găleți pentru evacuarea apei. A fost o noapte de pomină pentru angajații spitalului care, pe lângă îndatoririle zilnice, au avut de furcă cu capriciile vremii.

foto: aradon.ro
foto: aradon.ro

Azi dimineață, Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a spitalului nu avea legături telefonice cu exteriorul. Toate liniile telefonice erau deranjate, iar la Secretariat nu răspunde nimeni. Doar o voce palidă, din Centrală, ne dă de înțeles că noaptea trecută toată lumea a fost de gardă la Spitalul Județean. „Posturile telefonice sunt deranjate, degeaba încercați. Sunați directorul medical pe mobil”, ne spune vocea obosită de la celălalt capăt al firului. Îl sunăm pe directorul medical pentru a afla care mai e situația la Spitalul Județean. Ghinion. Și telefonul său mobil e deranjat.

Aradul, sub avertizare meteo

Municipiul Arad se află din nou sub atenționare de vreme rea. Începând de azi, ora 14.00, și până mâine, ora 11.00, întregul județ va fi măturat de ploi abundente, grindină și furtună. Duminică, sute de oameni au sunat la 112 pentru a cere ajutor de urgență din cauza apei care le-a intrat în curți.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
protest INQUAM Photos  jpg
image
image
image
image
image
image
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
zodii norocoase jpg
image png
Router Acer Predator Connect W6 FOTO Adrian Pogîngeanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net