Ponta în Parlament: ”Am plătit preţul politic”

Ultima actualizare:

    Premierul a dat explicații în Parlament în legătură cu votul din diaspora (foto: Marian Iliescu)
Premierul a dat explicații în Parlament în legătură cu votul din diaspora (foto: Marian Iliescu)

Premierul Victor Ponta a fost chemat de cei din PNL să vină azi în Parlment și să dea explicații în ceea ce privește votul din diaspora de la alegerile prezidențiale. Acesta s-a prezentat și a spus de la tribună faptul că a plătit prețul politic, pentru că mulți români nu au putut ajunge la urne.

Premierul a declarat, în dezbaterea din plenul Camerei, că regretă că cetăţeni din diaspora nu au putut vota, a plătit preţul politic şi a făcut apel la partide să adopte cadrul legislativ necesar: votul electronic şi desemnarea unei instituţii nepolitice pentru organizarea votului, scrie Mediafax.

“Mulțumesc tuturor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau să spun încă o dată că regret faptul că nu toţi au putut vota, că am plătit preţul politic, dar îmi permit să atrag atenţia că cei care au votat în diaspora nu ştiu dacă au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puţin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora”, a spus Ponta. Mii de români din mai toate capitalele europene nu au reușit să voteze nici în primul, dar nici în al doilea tur, din cauza faptului că alegerile din străinătate au fost organizate prost de către Ministerul de Externe.

În plus, Guvernul nu a dorit să dea o ordonanță de urgență pentru a putea fi prelungit programul votului. La ora 21.00, atunci când s-au închis secțiile de votare, erau cozi imense în fața ambasadelor și consulatelor României.

La Paris și Torino oamenii au fost bătuți și alungați cu gaze lacrimogene de către jandarmii chemați de autoritățile române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net