Ponta, în martie: «Demisionez ca premier dacă e un dosar în care faţă de mine începe urmărirea penală»

Ultima actualizare:

    Victor Ponta a declarat în martie că îşi va da demisia dacă va fi urmărit penalFoto: Arhiva Click
Victor Ponta a declarat în martie că îşi va da demisia dacă va fi urmărit penalFoto: Arhiva Click

Victor Ponta a declarat în luna martie a acestui an că îşi va da demisia din funcţia de premier, dacă va fi audiat de către DNA. Premierul Victor Ponta a venit vineri (5 iunie) la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul lui Dan Şova. La scurt timp, la audieri a venit și Dan Șova.

În luna martie Victor Ponta a declarat că îşi va da demisia în cazul în care va fi urmărit penal.

“Demisionez ca premier dacă e un dosar în care faţă de mine începe urmărirea penală”,  a declarat premierul, conform Mediafax.

Premierul Victor Ponta afirma, la începutul anului trecut, că nu s-ar mira dacă DNA i-ar deschide un dosar pentru nereguli legate de CE Rovinari şi Turceni, spunând că nu există vreun om care să nu fie cercetat, iar în primăvara acestui an asgura că va demisiona dacă va fi urmărit penal.

"E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu mă duc mâine, dacă mă cheamă, mă duc. Dar ştiţi de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastră, dar nu m-ar mira. Dar cum aş putea să nu am şi eu dosar la DNA? Până la urmă, ar fi anormal. Pentru nişte contracte semnate de firma dumneavostră de avocatură complexului energetic Turceni... Asta e o tâmpenie", a spus premierul Victor Ponta în ianuarie.

De asemenea, în luna martie a acestui an, în contextul anchetării cumnatului său, Ponta afirma, într-o emisiune televizată, că va demisiona din postul de prim-ministru dacă în cazul lui va fi începută în vreun dosar urmărirea penală, precizând însă că speră că, în 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare. "Daca se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, să stau în fiecare dimineaţă să dau explicaţii cum e cu dosarul. Dar eu sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla", spunea Ponta. Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, anunţă DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
regina maria jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net