Ponta îi dă replica lui Băsescu: "Nu sunt pisic, nu sunt nici agent acoperit"

Ultima actualizare:

    Premierul Victor Ponta, canditatul PSD la alegerile pentru PreşedinţieFoto: Arhiva personală
Premierul Victor Ponta, canditatul PSD la alegerile pentru PreşedinţieFoto: Arhiva personală

Victor Ponta a fost invitat duminică la România TV, unde a vorbit despre atacurile lansate de Traian Băsescu la adresa lui, dar şi despre candidatura sa la Preşedenţie.

Ponta a negat că ar fi fost agent sub acoperire în perioada 1997-2001 şi a catalogat declaraţiile lui Băsescu despre inadmisibile. 

"Dacă Traian Băsescu ar fi fost un simplu candidat şi îmi adresa aceste acuze, să zicem că era de înţeles, chiar dacă la un moment dat depăşeşte limita, dar el le-a făcut din postura de preşedinte. Domnul Băsescu mai puţin s-a luptat cu mine, ci cu serviciile de informaţii, în special cu SIE, dar şi cu SRI, dintr-un motiv foarte simplu: că aceste servicii de informaţii nu au fost de acord să fie folosite în campanie electorală de domnul Băsescu. Domnul Băsescu a şters cu cei din CSM pe jos în calitate de preşedinte", a declarat Victor Ponta, conform romaniatv.net.

Referitor la "epitetele" pe care Traian Băsescu le-a folosit la adresa sa, premierul a precizat că nu e "nici pisic, nici agent acoperit".

"Nu sunt nici pisic, nu sunt nici agent acoperit. Agent al SIE sau SRI nu am fost, dar mi se pare că vorbim despre nişte servicii moderne, nu despre Securitatea la care domnul Băsescu a scris tone de dosare", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur pe Victor Ponta
Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur pe Victor Ponta

În plus, prim-ministrul consideră că vârsta sa reprezintă un avantaj în cursa pentru Cotroceni. 

"România de azi nu mai seamănă cu cea din 2000 sau cu cea din 2004. O parte din candidaţi au rămas în 2004. Ne luptăm cu securiştii şi comuniştii. Eu am un avantaj, vârsta. Sondajele spun că în mod ciudat, 74% din oameni vor un preşedinte mai tânăr. Marele avantaj al vârstei încă foarte tinere este faptul că pot să recunosc când greşesc şi încă mai pot să învăţ. De multe ori am greşit. Ca prim-ministru, şef de partid, iau cel puţin 10-20 de decizii importante pe zi. Ceea ce pot să fiu absolut împăcat, cu gândul nu fac greşeli, nu simt nevoia să mă răzbun. Cei care lucreză cu mine ştiu că mă supăr, mă enervez, dar apoi le spun că au avut dreptate", a adăugat Victor Ponta.El a mai explicat că ar accepta un premier din orice partid, dar nu ar fi de acord ca Băsescu să fie prim-ministru cu el preşedinte. În acest caz, Ponta a recunoscut că va demisiona. 

"Traian Băsescu nu va fi niciodată prim ministru cu mine preşedinte. Doar dacă va avea o coaliţie de 51%. Şi eu atunci demisionez. Domnul Băsescu va fi un prim-ministru foarte rău. Sunt dispus să mai demisionez şi într-o altă situaţie. În aceşti ani, în România, va trebui să existe un moment de decizie, referendum, privind forma de guvernământ. Trebuie să avem un referendum privind forma de guvernământ, monarhie sau republică", a completat Ponta. 

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net