Ponta, atac la Negoiţă şi Vanghelie: "Să avem toţi decenţa de a tăcea"

Ultima actualizare:
Robert Negoiţă
Robert Negoiţă

Victor Ponta a făcut mai multe declaraţii luni, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis.

Premierul a început prin a-l felicita pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor. 

"Îl felicit pe domnul Iohannis, e un preşedinte legitim. România adovedit că e o democraţie consolidată. Îmi exprim dorinţa de dialog, sunt convins că va dori să dialogăm", a spus Ponta.

Liderul PSD a subliniat că România are nevoie de stabilitate, motiv pentru care nu va renunţa la funcţia de prim-ministru. Mai mult, din punctul de vedere al lui Ponta, opoziţia nu are un plan de guvernare. 

"România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Din punct de vedere personal, mi-ar fi cel mai simplu să mulţumesc celor cu care am lucrat până acum. Ne vom face datoria în continuare, sunt hotărât să rămân în funcţia de prim ministru. Nu vreau să o luaţi ca pe o polimică, cred că ACL nu are încă o echipă care să ne asigure dezvpltare. Sunt decis să continuăm programul de guvernare. Vreau să stabilim bugetul. Nu se schimbă nici o cotă unică, nu se introduc taxe. Avem de stabilit un buget", a mai spus Victor Ponta.

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

El însă a fost de acord că e nevoie de o nouă legislaţie privind votul în diaspora. Ponta a mai adăugat că Teodor Meleşcanu a făcut tot ce era posibil într-un timp atât de scurt şi că s-a muncit mult pentru ca peste 400.000 de români să poată vota: "Este evident că România are nevoie de o nouă legislaţie privind votul din diaspora. E foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi. Vreau să facem o comisie parlamentară şi la începutul lui 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure votul tuturor românilor din diaspora. Domnul Meleşcanu a venit în ultimul moment, nu a venit să rămână Ministru de Externe, a încercat să ajute. Cred că s-a muncit foarte mult, dar e nevoie de o schimbare de legislaţie".

Ponta a adus în discuţie şi declaraţiile făcute luni de Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă, care au vorbit despre demisiile pe care cei responsabili trebuie să le depună după eşecul de la alegeri. 


    Marian VanghelieFoto: Arhiva Click
Marian VanghelieFoto: Arhiva Click

"Referitor la PSD, cred că trebuie să avem decenţa să tăceam din gură o vreme. Trebuie să ne gândim ce trebuie schimbat. Domnul Negoiţă şi domnul Vanghelie au pierdut foarte rău, trebuie să avem decenţa şi bunul simţ de a tăcea. Putem să tragem concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia în care oamenii vor, nu în care vrem câţiva lideri. Primul mesaj pe care trebuie să îl dăm este mâine, în Camera Deputaţilor. Mâine vom vota pentru respingerea legii amnistiei. E un prim mesaj că am înţeles ce ne-a transmis electoratul ieri", a completat Ponta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net