Poliţistul a murit. Turcul riscă închisoare pe viaţă

Ultima actualizare:
După accident, Abdullah Ataş a fost arestat
După accident, Abdullah Ataş a fost arestat

După 20 de zile de suferinţă cumplită, poliţistul de la Rutieră s-a stins, vineri (21 august). Nici un organ nu-i mai funcţiona bine, astfel încât Gheorghe Ionescu (44 de ani) a intrat în stop cardiac. În timp ce rudele se pregătesc de înmormântare, procurorii cer închisoare pe viaţă pentru omul de afaceri turc, care l-a ucis pe poliţist.

La prima oră a dimineţii de ieri, aparatele care îl menţineau în viaţă pe Gheorghe Ionescu au început să-i alerteze pe medici. Echipa care era de gardă în secţia Terapie intensivă, de la Spitalul Floreasca, a sărit în ajutorul poliţistului de la Rutieră. Au început manevrele de resuscitare, întrucât „Dulăul”, aşa cum îi spuneau colegii, intrase în stop cardiac, în timp ce se afla sub ventilaţie mecanică. Încercările repetate de repornire a inimii au fost, însă, în zadar. Astfel că, la ora 7.00, medicii au declarat decesul poliţistului de la Rutieră.

„Încă de la internare, pacientul a prezentat o stare extrem de gravă, necesitând măsuri terapeutice avansate de terapie intensivă şi intervenţii chirurgicale. Cu toate aceste măsuri şi în ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a menţinut în continuare gravă”, au anunţat, vineri (21 august), reprezentanţii Spitalului Floreasca. De altfel, autopsia făcută ieri de medicii legişti a relevat că agentul avea insuficienţă multiplă de organe, traumatisme craniene şi toraco-abdominale. Distrusă de durere, familia se pregăteşte acum de înmormântare, tristul eveniment având loc, duminică (23 august), în jurul orei 13.00, la Cimitirul Ghencea 2 Militar. Funeraliile militare vor fi organizate de Ministerul de Interne, care a anunţat că va sprijini familia cu tot ce este necesar. Astfel, soţia sa va fi angajată la Ministerul de Interne şi va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislaţiei. Agentul şef-principal Gheorghe Ionescu a fost trecut, vineri (21 august), în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem. Tot vineri (21 august), procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru omul de afaceri turc, Abdullah Ataş, cel care l-a lovit cu maşina pe poliţist.


    După accident, Abdullah Ataş a fost arestatFoto: Mediafax
După accident, Abdullah Ataş a fost arestatFoto: Mediafax

El va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 - 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Târât pe capota maşinii, apoi aruncat pe şosea 

† Poliţistul Gheorghe Ionescu a fost înmormântat duminică, 23 august jpeg

Gheorghe Ionescu a fost accidentat pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, din Capitală. El se afla aici pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn să oprească omului de afaceri turc Abdullah Ataş. El a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră. Turcul se află, în prezent, în Arestul Poliţiei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net