Poliția s-a apucat să dezgroape morți! O familie a înmormântat un necunoscut, după ce angajaţii de la morgă au încurcat cadavrele

Ultima actualizare:

    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

O familie din Prahova a organizat slujba de înmormântare a unui un necunoscut, după ce angajaţii de la morgă au încurcat cadavrele și au dat membrilor familiei persoana greșită. În urma acestei greșeli, poliția a fost nevoită să dezgroape sicriul pentru a demara o anchetă în acest sens.

O persoană decedată a fost dezgropată de poliţie după ce familia a primit cadavrul greşit de la morgă. Membrii familiei au plătit pentru înmormântarea unui necunoscut în urma erorii, după ce angajaţii de la morgă au încurcat cadavrele.Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au dezgropat sâmbâtă, 9 martie, o persoană proaspăt îngropată în cimitirul „Eternitatea” din Ploieşti. Deshumarea a fost dispusă de procurori, care îi anchetează în prezent pe angajaţii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) din Ploiești, care au produs eroarea, potrivit Adevărul.ro

A fost deschisă o anchetă după ce angajații de la morgă au încurcat cadavrele

Angajații de la morga din Ploieşti au predat unei familii din Ploieşti cadavrul unui bărbat din comuna prahoveană Şirna. Confuzia a fost posibilă pentru că ambii morţi aveau vârste apropiate şi nume de familie aproape identice. În plus, încurcătura a avut loc și pentru că primul cadavru a fost ridicat de la morgă de reprezentanţii unei pompe funebre, nu de rudele decedatului.


    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Confuzia a fost descoperită abia atunci când cea de-a doua familie a venit să ridice ruda moartă de al Serviciul de Medicină Legală și angajaţii de la morgă au realizat că au încurcat persoanele decedate. Ambele morți au fost considerate suspecte, așa că poliţia a cerut necropsie în ambele cazuri, motiv pentru care cele două cadavre au fost transportate la aceeași morgă din Ploieşti.

În cazul persoanei îngropate, rudele nu a deschis capacul coşciugului pentru a verifica dacă reprezentanții pompei funebre au adus cadavrul corect doarece bătrânul era mort de foarte mult timp și se afla într-o stare de degradare. Înhumarea a avut loc a doua zi în cimitirul Eternitatea din Ploieşti, iar rudele nici nu s-au gândit că au dus la groapă o persoană străină.

Au aflat de încurcătură abia vineri, 8 martie, când la morga din Ploieşti a venit familia bătrânului din Şirna și au constatat că nu recunoșteau cadavrul. Au fost informați ulterior că ruda lor fusese deja înmormântată de altă familie şi că la morgă se mai află doar bătrânul din Ploieşti, așa că au sunat la 112.

Familiile au fost șocate și a fost deschis dosar penal în cauză pentru profanare de cadavre şi morminte, dar şi pentru neglijenţă în serviciu, principalii vizaţi de cercetări fiind angajaţii de la SML. În plus, s-a dispus exhumarea brăbatului din Şirna înmormântat greşit la Ploieşti, iar procedura a fost realizată deja sâmbătă dimineaţă, 9 martie. Cel mai probabil, familia bătrânului din Ploieşti va relua ceremonialul de înmormântare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net