Poftiţi în trenul de lux!

Ultima actualizare:

    Trenul a costat 20 de milioane de euroFotografii: Mix Studio
Trenul a costat 20 de milioane de euroFotografii: Mix Studio

Şi lucrurile făcute de români pot fi de calitate. O arată ultimul tren produs de firma autohtonă Astra Vagoane Călători. Este de lux, iar cine va călători cu el va avea parte, cu siguranţă, de o călătorie plăcută.

Şi cu trenul se poate circula în condiţii civilizate. Ne-o demonstrează cei de la Astra Vagoane Călători din Arad. Aceştia au scos pe piaţă Transcarpatic, o garnitură de ultimă generaţie care poate concura la capitolul confort cu orice tren care circulă în statele civilizate.


    Primele două trenuri vor pleca în cursă la sfârşitul lunii
Primele două trenuri vor pleca în cursă la sfârşitul lunii

Are vagoane de clasă, un vagon salon dotat cu plasmă, cuşete de patru locuri şi vagoane de dormit cu duşuri şi grupuri sanitare care beneficiază de trusă de igienă pentru fiecare călător în parte. Exact ca la hotel.  


    Vagoanele sunt tip compartiment, dar şi salon
Vagoanele sunt tip compartiment, dar şi salon

”Pentru început vor fi două trenuri: unul care va pleca de la Arad şi altul din Bucureşti. Fiecare are câte şase vagoane, însă vor fi introduse, deocamdată, câte patru. Este un tren rapid de lung parcurs”, a declarat pentru Click! Gheorghe Sârbu, directorul Astra Vagoane Călători.

Potrivit acestuia, trenul se va afla în graficul CFR şi va intra în circulaţie în ultima săptămână din ianuarie. Va vea opriri în Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. “Preţul nu va fi mai mare faţă de cel oferit de CFR. La vagonul de dormit, spre exemplu, o călătorie costă 252 de lei, probabil că noi vom oferi biletul cu 250 de lei, însă, condiţiile nu se compară”, a subliniat Sârbu, care a precizat că, din păcate, vor folosi aceeaşi infrastructură cu probleme. 


    Cuşetele au două locuri, cu baie inclusă
Cuşetele au două locuri, cu baie inclusă

”Transcarpatic poate circula cu 200 km/h şi ar putea ajunge de la Bucureşti la Arad în maximum cinci ore. Aşa face 12 ore”. La primele curse, biletele se vor cumpăra direct din tren, apoi achiziţionarea se va putea face online, dar şi din principalele gări. La vară, trenul de lux va ajunge şi pe Litoral, iar în viitor pe rutele Timişoara-Baia Mare, Timişoara-Viena. 

Călătorii, ajutaţi de personal


    Va fi supraveghetor în fiecare vagon de dormit sau cuşetă
Va fi supraveghetor în fiecare vagon de dormit sau cuşetă

Fiecare vagon de cuşetă sau de dormit va avea un supraveghetor, care le va acorda ajutor călătorilor. Le va căra bagajele în tren şi îi va ajuta pe copii şi bătrâni să urce şi să coboare. În plus, pasagerilor li se vor oferi servicii ca în avion. Cei cu bilete la vagonul de dormit vor primi un sendviş, o cafea şi o apă, iar cei de la cuşetă doar apă şi cafea. Cei de la vagonul salon vor avea parte de catering la cerere, contra cost. 

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net