Târgul de iarnă al copiilor, deschis în Bucureşti. Ce activităţi au pregătit organizatorii şi cât costă intrarea

Ultima actualizare:

    În ”buricul” Bucureştiului copiii pot patina FOTOGRAFII: Sever Gheorghe
În ”buricul” Bucureştiului copiii pot patina FOTOGRAFII: Sever Gheorghe

Istorie, ştiinţă, copilărie, jucării, adrenalină. Toate la un loc şi ceva pe deasupra puteţi găsi la Târgul de iarnă al copiilor, deschis de Primăria Capitalei pe strada VIP-urilor din Bucureşti, pe Bd. Decebal. Cei care vor veni aici îşi pot face copiii fericiţi în doar câteva ore, în acelaşi loc: îi pot duce la Muzeul Copiilor, la patinoar, le pot cumpăra dulciurile visate sau le pot satisface cele mai ascunse plăceri ale copilăriei.

Pe Bd. Decebal, strada de fiţe a sectorului 3, cel mai mare din Bucureşti, a apărut pe 27 noiembrie Centrul Educaţional Exploratorium. Aici, la nr 11, sunt practic mai multe manifestări la un loc, toate destinate copiilor, mari şi mici. Ai între 3 şi 16 ani? Aici este de tine! Este locul în care poţi găsi cele mai dorite distracţii, atât cele clasice cât şi cele oferite de ultimele găselniţe ale tehnologiei. Cei mici au la dispoziţie un adevărat ”oraşel al distracţiei” unde se pot plimba cu trenuleţul, pot să participe la ateliere educative. Chiar şi cei mai pretenţioşi pot găsi ceva pe gustul lor, iar cei mai curajoşi pot avea parte de reprize de adrenalină în realitatea virtuală. În jurul patinoarului au fost puse mai multe căsuţe, cu jucării, dulciuri şi tot felul de delicatese culinare. Printre ele te poţi întâlni cu reni, elfi, urşi şi chiar pinguini. Pentru accesul pe patinoar cu patine închiriate plăteşti 35 de lei. Plimbările cu trenuleţul sau alte jocuri costă 10 lei. 


    Există şi o piaţă  de brazi
Există şi o piaţă de brazi

Se pot şi dona jucării la intrare

Pentru cei amatori de tatuaje cu personajele preferate, le pot face aici, sunt cu hena (temporare), sunt aplicate de profesionişti şi costă 25 de lei unul mic şi 60 de lei unul mare. Te-ai gândit cum ţi-ar sta să ai în păr codiţe colorate? Ei bine, aici fantezia devine realitate: te costă 20 de lei codiţele de 10 cm şi 60 de lei cele mari, de 30 de cm. Participarea în cadrul atelierelor de creaţie se va face prin achiziţionarea unor tichete valorice şi costă 15 lei.

Aici a fost deschis şi un punct de vânzare a brazilor, de unde vizitatorii îşi vor putea achiziţiona pomul de Crăciun. ”Pomii sunt din Danemarca şi avem de exemplu brazi de 2 metri la 160 de lei şi la 2, 25 metri cu 180 de lei. Vindem şi coroniţe de brad, acestea sunt din România şi costă 15 lei”, ne-a declarat Cosmin, ”şeful”brazilor.

La intrare există un punct de colectare a jucăriilor donate de cei cu inimă mare. 


    Copilaşii pot face şi o  călătorie cu trenuleţul
Copilaşii pot face şi o călătorie cu trenuleţul

La Muzeul Copilăriei se poate explora Egiptul Antic

La o aruncătură de băţ de intrarea în târg se află accesul la Muzeul Copilăriei. Acesta a fost deschis acum doi ani de primarul de atunci, Gabriela Firea, şi apoi închis de pandemie. Acum, refăcut complet, acesta oferă clipe unice tuturor copiilor. ”Avem o cameră pentru experienţe extrasenzoriale, avem săli gastronomice, unde copiii pot învăţa să gătească, altele unde pot face experienţe chimice şi fizice, avem sala de gaming, dotată după cele mai noi standarde. Am adus şi Egiptul Antic aici, o expoziţie interactivă care îi poartă într-o lume miraculoasă. Un tur complet durează o oră şi include şi căutări de comori”, ne-a declarat Victor Vlăduţ, reprezentant al organizatorilor.


    Şi cei mari se pot  distra la Târg
Şi cei mari se pot distra la Târg

Pentru rezervări şi mai multe detalii puteţi accesa https://www.proedus.ro/muzeul-copiilor-2. Intrarea costă 30 de lei, biletele pot fi achiziţionate şi online dar şi la faţa locului. Întregul târg va fi deschis până pe data de 26 decembrie, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-21.00, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14.00 – 21.00.


    Cei mici sunt captivaţi  de expoziţie
Cei mici sunt captivaţi de expoziţie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net