Poftiţi în "salvatorul de vieţi" din Deltă

Ultima actualizare:
Barca-ambulanţă are dotările unei Salvări obişnuite
Barca-ambulanţă are dotările unei Salvări obişnuite

De 12 ani cutreieră Delta Dunării şi salvează vieţi. Pentru mii de oameni care trăiesc izolat pe cele trei braţe ale Dunării, el este singura speranţă. Nicolae Barac este timonierul-asistent medical care are în grijă şalupa ambulanţă a Staţiei de Salvare Tulcea.

Larmă mare şi vacarm de nedescris marţi (28 iulie) în jurul prânzului în centrul Capitalei. Trecătorii de pe traseul Piaţa Constituţiei-Piaţa Victoriei au fost uimiţi să descopere zeci de salvări şi chiar o barcă-ambulanţă cum traversează oraşul în zgomot de sirene şi claxoane, în timp ce pe geamuri salvatorii de vieţi agitau steaguri. “Încă o grevă?”, îşi şopteau alarmaţi bucureştenii. Misterul a fost repede elucidat: reprezentanţii staţiilor de salvare din toată ţara sărbătoreau ”Ziua Naţională a Ambulanţei”.


    Barca-ambulanţă are dotările unei Salvări obişnuiteFoto: David Muntean
Barca-ambulanţă are dotările unei Salvări obişnuiteFoto: David Muntean

Surpriza după care au întors capul toţi trecătorii a fost şalupa-ambulanţă venită de la Tulcea, tractată de un jeep. “Capacitatea şalupei este de şapte persoane, din care una pe targă. Nici nu mai ştiu câte vieţi am salvat, dar în general ducem mai ales oamenii la tratamente, pentru că suntem singura lor speranţă. Unii chiar nu au cu ce să ajungă la spital!”, ne-a povestit emoţionat Nicolae Barac, timonierul-asistent. În total au defilat 46 de echipaje, câte unul pentru fiecare judeţ al ţării la care s-au adăugat cinci maşini din Capitală. 

simeon stalpnicul png

Cifrele Ambulanţei

O solicitare la fiecare 12 secunde, cinci în fiecare minut, peste trei milioane de români salvaţi anual de cei 9.497 de membri ai echipajelor de pe ambulanţele din toată ţara. Acesta este bilanţul prezentat ieri, de Ziua Naţională a Ambulanţei, care a împlinit 109 ani. Echipajele de la Serviciile de Ambulanţă din toate judeţele şi Bucureşti au defilat ieri, preţ de o oră, prin Capitală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net