Planul pentru dotarea Armatei, retras din CSAT. Ce spune Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Iohannis a declarat că planul pentru dotarea Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru că nu respectă alocarea a 2% din PIB
Iohannis a declarat că planul pentru dotarea Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru că nu respectă alocarea a 2% din PIB

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi după-amiază, că planul pentru dotarea Armatei pentru următorii 10 ani a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru că nu respectă alocarea a 2% din PIB.

Astfel, planul pentru înzestrarea Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru că nu respectă cerinţa cu alocarea bugetară de 2% din PIB pentru cel puţin un deceniu, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, precizând că documentul va fi adaptat şi prezentat ulterior în Consiliul Suprem de Apărare a ţării.

”Un document pe care nu l-am discutat, pentru că a fost retras de pe ordinea de zi: Planul de înzestrare a Armatei pentru 2017-2026. S-a constatat că acest document a neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru apărare pentru cel puţin un deceniu”, a afirmat preşedintele.

De asemenea, şeful statului a mai vorbit în cadrul conferinţei de presă de după şedintă şi despre scandalul în care este implicată Laura Codruţa Kovesi, dar şi despre modificările aduse programului de guvernare.

Ce a declarat Iohannis despre scandalul de la DNA

Întrebat despre scandalul din jurul DNA, preşedintele a răspuns: ”Am fost informat despre aceste abordări media şi cred că este bine să se verifice. Din informaţiile mele, se fac verificări şi în DNA, de asemenea CSM se ocupă de anumite aspecte şi am luat act de faptul că Ministerul Justiţiei a solicitat o inspecţie pe management, atât la Parchetul general, cât şi la DNA”.

Klaus Iohannis a spus că aceste demersuri vor clarifica toate aspectele, scrie news.ro.

Răspunzând unei întrebări, şeful statului a precizat că el s-a exprimat în repetate rânduri şi este ”foarte mulţumit” de activitatea Parchetului general şi a DNA şi de activitatea conducerii acestor instituţii.

Chestionat dacă este mulţumit şi după înregistrările care au apărut, Iohannis a afirmat: ”Am auzit prea multe aşa-zise interceptări, ascultări, interpretări ca să mai cred în ele. Cei îndruituiţi de lege vor face verificările necesare şi până la urmă vom afla adevărul”.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui suspendată din funcţie până sunt clarificate aceste aspecte, preşedintele Iohannis a replicat: ”Nu văd niciun motiv de suspendare”.

image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net