Pinalti, trimis în judecată pentru sponsorizarea ilegală a echipei Ceahlăul

Ultima actualizare:

    Gheorghe Ștefan are patru dosare grele
Gheorghe Ștefan are patru dosare grele

Omul de afaceri Gheorghe Ștefan (Pinalti), fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar de corupție. Pinalti e acuzat că a cerut procent din încasările unei societăți comerciale pentru sponsorizarea echipei de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț. Gheorghe Ștefan fusese eliberat condiționat în luna septembrie, după ce executase o treime din pedeapsa cu închisoarea primită în dosarul „Microsoft”.

Gheorghe Ștefan se află din nou în fața procurorilor. De data aceasta e acuzat că a pretins sume de bani de la o societate comercială cu titlu de sponsorizare pentru echipa de fotbal pe care o patrona. Faptele s-ar fi petrecut la începutul anului 2010. Atunci, Pinalti ar fi cerut un procent de 3% din sumele pe care societatea în cauză urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu sucursala Hidrocentrala Bistrița a SC Hidroelectrica. În schimbul susținerii financiare a echipei Ceahlăul, Pinalti i-ar fi promis directorului societății că va interveni pe lângă managerii Hidroelectrica pentru continuarea finanțării unor lucrări hidrotehnice pe râul Siret.

Cele două părți ar fi bătut palma și astfel echipa Ceahlăul s-ar fi ales cu șapte contracte de publicitate și reclamă, în urma cărora a încasat suma de 998.000 de lei. Dosarul se află la Tribunalul Neamț, după ce a fost instrumentat de procurorii DNA.

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul „Microsoft”, pedeapsă din care a executat o treime. A fost eliberat condiționat în luna septembrie a acestui an. Fostul edil din Piatra Neamț mai are două condamnări la închisoare pentru finanțarea ilegală a campaniei PDL și pentru fraudarea Poștei Române. Aceste sentințe nu sunt încă definitive, notează news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net