Piața auto, blocată în așteptarea taxei auto

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bate vântul prin târgurile de mașini! Nimeni nu mai cumpără, nimeni nu mai vinde mașini aduse din străinătate. Toată lumea așteaptă să vadă cum va arătata noua taxă auto, dar guvernanții par să fi uitat complet de ea!

La jumătatea lunii octombri, ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu anunța că în maxim trei săptămâni șoferii vor face cunoștință cu noua taxă auto. Iată că au trecut aproape 8 săptămâni de atunci și nimeni nu scoate vreun cuvânt despre birul pe poluare. Între timp, șoferii stau ca pe jar, iar vânzătorii de mașini își văd afacerile în picaj, întrucât nimeni nu se mai înghesuie să neștiind cât va avea de plătit pentru înmatriculare. Mai ales în cazul mașinilor aduse din străinătate.

”Nu mai cumpără nimeni mașini aduse din afară pentru că le e frică de taxă. La RAR e aglomerație mare pentru omologare, că mulți se înghesuie să înmatriculeze mașinile până la sfârșitul anului, iar de la anul intră taxa aută. Nimeni nu știe nimic, iar lumea preferă să aștepte. Nu am mai vândut nici o mașină de câteva luni bune”, spune Alex, un bucureștean de 33 de ani care se aduce mașini din Germania și Olanda.

Potrivit ministrului Mediului, nimeni nu scapă de birul pe poluare. Valoarea taxei va fi calculată în funcție de trei criterii, și anume capacitate cilindrică, normă de poluare și emisii de dioxid de carbon.

Nici un an de zile nu stat românii fără taxă auto. Vechea formă, denumită timbru de mediu, a fost eliminat la 1 februarie 2017, iar de atunci românii au înmatriculat cu aproximativ 70% mai multe mașini vechi față de anul trecut.

"Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât forma finală să îmi fie prezentată”, a declarat ministrul Mediului în urmă cu aproape două luni. De atunci, nimeni nu mai suflă o vorbă despre noua taxă!

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net