În piața asta roșiile sunt negre, iar vânzătorii verzi

Ultima actualizare:

    Legumele şi fructele  au tot felul de nuanţe,  în funcţie de cum bate soareleFoto: Dănuţ Zuzeac
Legumele şi fructele au tot felul de nuanţe, în funcţie de cum bate soareleFoto: Dănuţ Zuzeac

Nişte oameni verzi vând la tarabă legume şi fructe de aceeaşi culoare. Nu este o scenă dintr-un film cu marţieni, ci aşa arată acum Piaţa Mare din Suceava. Acoperişul nou filtrează lumina şi creează o atmosferă ştiinţifico – fantastică.

Acoperişul vechi al Pieţei Agroalimentare din Suceava a fost înlocuit cu unul nou, dintr-un material verzui, care colorează tot ce se află pe tarabe şi pe ţărani în culoarea verde, scrie adevarul.ro. Pieţarii se plâng că se schimbă culoarea legumelor, iar clienţii nu cumpără pentru că nu ştiu dacă legumele şi fructele nu sunt cumva stricate.

„Marfa nu se vede bine, legumele şi fructele au tot felul de nuanţe, care mai de care mai ciudate, în funcţie cum bate soarele. Deşi avem produse proaspete, lumina ce vine prin acoperişul verde le transformă culoarea şi par a fi stricate. Sunt unii oameni care se întreabă ce fel de legume sunt unele, deoarece nu îşi dau seama din cauza culorii acestora. Alţii ies afară din piaţă cu roşiile să vadă cum arată ele de fapt“, a spus Maria, o precupeaţă, citată de adevarul.ro. 

Şi alţi vânzători din piaţă au aceeaşi problemă. „Roşiile sunt negre, toate legumele şi fructele au culori ciudate. În interior te sufoci de la căldură. Zarzavaturile par ofilite, tot ce vindem noi nu arată proaspăt. Trebuie să ne convingem clienţii că fructele şi legumele sunt proaspăt culese. Nu mai zic că ne dor ochii şi capul de la lumina asta verde în care stăm toată ziua. Am ajuns să încurcăm şi banii de un leu cu cei de 10 din cauza acestei lumini total neadecvate“, s-a plâns şi bătrânul Dumitru, un producător de legume din localitatea suceveană Bursuceni.

Municipalitatea a luat la cunoştinţă problemele apărute în Piaţa Centrală a Sucevei din cauza acoperişului verde, însă soluţia găsită este aceea de a aştepta ca soarele să decoloreze acoperişul.

Acoperişul a fost  înlocuit cu unul verde
Acoperişul a fost înlocuit cu unul verde

Ţăranii se plâng că îi dor ochii
Ţăranii se plâng că îi dor ochii

Modernizarea pieţei  a început cu acoperişul
Modernizarea pieţei a început cu acoperişul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net