Petreci Revelionul în aer liber? Uite cum te pregăteşti!

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Dacă te-ai hotărât ca anul acesta să petreci noaptea dintre ani în aer liber, la show-ul care va fi organizat în centrul oraşului, va trebui să ştii cum să te pregăteşti ca să nu îngheţi de frig, cum să te fereşti de hoţi şi cum să eviţi accidentele provocate de petarde. Uite la ce să fii atent!

  • Află cum va fi vremea. În acest fel, vei şti cum să te îmbraci dacă va fi frig, dacă va ninge sau dacă temperatura va fi una mai ridicată pentru această perioadă.
  • Află programul mijloacelor de transport. Dacă vrei să ajungi în centrul oraşului, trebuie să cunoşti programul după care vor circula autobuzele, troleibuzele, tramvaiele şi metroul. De Revelion, acestea au program prelungit. Însă, dacă nu-l cunoşti, s-ar putea să aştepţi în frig mult şi bine.
  • Atenţie unde parchezi. Dacă nu respecţi semnele de circulaţie, rişti amenzi sau chiar să ţi se ridice autoturismul. Şi încă un sfat: maşina ar trebui parcată într-o parcare, nu lângă bordură sau în faţa clădirilor. Oricine poate trece pe lângă ea şi o poate lovi sau zgâria. Şi petardele sunt periculoase.
  • Respectă regulile de circulaţie. În această noapte poliţia va patrula pe străzi pentru a asigura ordinea şi pentru a dirija circulaţia. Po­liţiştii vor fi cu ochii pe şo­ferii indisciplinaţi. Recomandat este să respecţi viteza legală şi regulile de circulaţie. Mare atenţie şi la pietoni, mai ales că vor fi mulţi care vor consuma alcool.  
  • Fereşte-te de persoanele care au pocnitori. Dacă observi lângă tine persoane care au pocnitori şi vor să le folosească, este bine să pleci din acel loc. Astfel vei evita accidentele. Petardele şi pocnitorile te pot băga în spital.
  • Cumpără o sticlă de şampanie şi pahare din plastic. La miezul nopţii vei dori să închini un pahar cu şampanie aşa că nu uita acasă sticla şi câteva pahare de unică folosinţă. Când scoţi dopul sticlei, fii atent să nu răneşti persoanele acre stau în apropierea ta.
  • Lasă geanta acasă şi ia rucsacul. Geanta de umăr sau poşeta ar trebui lăsate acasă, mai ales dacă sunt elegante. Acum este momentul să porţi un rucsac suficient de încăpător încât să poţi lua cu tine sticla de şampanie, câteva pahare de plastic, mănuşile, căciula şi portofelul.
  • Poartă căciulă, mănuşi fără degete şi fular. Pentru că vei petrece multe ore afară, în aer liber şi pentru că noaptea poate fi geroasă, echipează-te cu căciulă, fular şi mănuşi fără degete. În acest fel vei avea o libertate mai mare în mişcări: vei putea desface sticla cu vin sau şampanie, vei putea ţine paharul cu băutură în mână şi vei putea folosi şi telefonul pentru a trimite mesaje de “la mulţi ani”.  
  • Încalţă ghete sau cizme cu talpă groasă şi plată. Lasă acasă ghetele, cizmele sau botinele cu toc înalt! Să le porţi în noaptea de Revelion este cea mai mare greşeală pe care o poţi face! Recomandat este să încalţi ghete comode, cu talpa groasă, plată şi flexibilă. Vei sta multe ore în picioare, deci trebuie să ai grijă să te simţi cât mai bine.
  • Îmbracă blugi sau pantaloni de iarnă. Nu purta rochie sau fustă şi nici colanţi! Peste noapte îţi va fi frig! Îmbracă o pereche de blugi sau chiar pantaloni mai groşi de iarnă dacă afară se anunţă temperaturi foarte scăzute. De asemenea, poartă îmbrăcăminte în straturi. În acest fel, transpiraţia se va evapora, iar pielea ta va rămâne uscată. Hainele în straturi ajută aerul cald să circule în voie, iar tu nu vei simţi frigul.
  • Nu lua cu tine obiecte de valoare şi mulţi bani. În mulţime se pot ascunde hoţi de buzunare, aşa că este recomandat să laşi acasă obiectele de valoare (ceasul, bijuteriile) şi să ai la tine o sumă mică de bani. În schimb, nu uita acasă buletinul sau actul de identitate!

Spectacole în marile oraşe în noaptea dintre ani

Bucureşti:  De Revelion vino la petrecerea care va avea loc în piaţa George Enescu. Vor cânta Loredana, Delia, B.U.G. Mafia, Holograf, Andreea Bălan, Proconsul, Vunk, Voltaj, Pepe, Mihail şi alţii. Accesul e gratuit. La Hotelul Rin din sectorul 4 e organizată o petrecere tematică, pe ritmurile muzicii anilor ‘80. Vor cânta Mihai Napu Band, Neylini, Maria Buză, taraful George Pătraşcu, Steliana Sima. Preţul unui bilet este de 499 de lei.Braşov: Braşovenii sunt aşteptaţi la spectacolul organizat în Piaţa Sfatului. Pe scenă vor urca Anna Lesko, Dj Project, Trupa Coco. La miezul nopţii spectatorii vor fi impresionaţi de focuri de artificii.Sibiu: Sibienii sunt aşteptaţi în Piaţa Mare, începând cu ora 19.00. Aici vor avea loc mai multe concerte, iar cap de afiş este trupa britanică Uriah Heep. Pe scenă vor mai urca cei de la Carla’s Dream, Maxim, Domino, Daggu Project.Cluj-Napoca: În noaptea dintre ani polul distracţiei începe în Piaţa Unirii, iar spectacolul începe la ora 22.00 cu un concert de muzică arhaică susţinut de Florin Ştefan, acompaniat de taraf. Însă clujenii vor avea parte de un concert aniversar Semnal M, la împlinirea a 40 de ani de activitate.Târgu-Mureş: Spectacolul din Piaţa Victoriei începe la ora 22.00, iar show-ul va fi deschis de DJ Thomas PCZ şi MC Ionuş Florea. Printre invitaţii de onoare se numără Iris şi Felicia Filip.Timişoara: Petrecerea dintre ani va începe la ora 20.00 cu un concert susţinut de Geo Da Silva&Sean Norvis. Pe scenă vor mai urca trupele Alpha team şi Cobzality. Însă, cel mai aşteptat moment va fi concertul susţinut de Ştefan Bănică jr, programat la ora 23.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net