Petre Tobă, urmărit penal pentru acoperirea infractorilor

Ultima actualizare:

    Petre Tobă a fost anunțat de procurori că este urmărit penal pentru favorizarea infractorului
Petre Tobă a fost anunțat de procurori că este urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Din fotoliul de ministru al Internelor, Petre Topă a ajuns urmărit penal. Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului.

”Am fost citat și m-am prezentat, ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoștință că a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru favorizarea infractorului”, a afirmat Tobă, astăzi, la ieșirea de la DNA, citat de agerpres.

De asemenea, el a precizat că a respectat prevederile legii și toate normele în vigoare.

Ieri, Petre Tobă a fost pus la dispoziție prin ordin al ministrului de Interne, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale. Pe 9 septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul demnitar pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În respectiva cauză penală, acesta este cercetat alături de alte 24 de persoane-șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne-Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Dosarul vizează jacuzi-ul și limuzina pentru Oprea

Totul s-ar fi petrecut în timpul mandatului lui Gabriel Oprea. Din banii publici s-ar fi cumpărat un jacuzii pentru cabinetul acestuia, canapele din piele, dar și o limuzină de lux, Audi A8. Cel mai ieftin model costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere.

Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.

„Acest lucru s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale pentru că fondurile DIPI puteau fi folosite strict pentru activităţi de urmărire penală în cazuri de corupţie. Procurorii anticorupţie au reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite”, arăta purtăroarea de cuvânt a DNA, Lidia Săplăcan. Prejudiciul în acest dosar este de 410.000 de lei.

Până să fie numit șef la Interne în Guvernul tehnocrat, Tobă a condus Poliția Română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net