Petiții de la românii din străinătate. Vezi ce zice Ponta

Ultima actualizare:

    Românii din diaspora au stat chiar și șapte ore la coadă ca să poată vota
Românii din diaspora au stat chiar și șapte ore la coadă ca să poată vota

Umiliți că au stat la coadă ore-n șir fără să fie lăsați să voteze, românii din străinătate au inițiat petiții pe rețelele de socializare. Prin intermediul lor, aceștia cer ca persoanele care i-au împiedicat să ajungă la urne să fie pedepsite.

”Semnatarii cer restabilrea drepturilor electorale pentru cetățenii români care au fost împiedicați să voteze. Solicită investigarea infracțiunii de impiedicare a votanților să-și exercite dreptul electoral (art. 385 din Codul Penal), în general, și în particular organizarea de către Ministerul Afacerilor Externe a votului în străinătate”, se arată în petiția inițiată de românii din Franța. Totodată, sunt nemulțumiți de faptul că au lipsit declarațiile tipizate pe care trebuiau să le semneze ca să poată vota, dar și faptul că au fost prea puține ștampile și o ”organizare neadecvată, menită să încetinească votul”. ”În vederea turului 2 al alegerilor, cerem mărirea numărului de cabine și de ștampile în secțiile din diaspora, disponibilitatea adecvată de formulare și fluidizarea votului în toate secțiile de votare”. Românii de peste hotare au stat la coadă chiar și șapte ore ca să voteze, așa încât au protestat aseară și au cerut demisia lui Victor Ponta, dar și a ministrului de externe, Titus Corlățean.

”Pe 16 seara, toată echipa de conducere își va asuma responsabilitatea”

Din păcate, premierul nu a ținut cont de solicitarea oamenilor și a garantat că toată lumea va vota în 16 noiembrie. ”Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetăţean român în diaspora care vrea să voteze şi nu poate, toată echipa de conducere - pentru că nu este munca unui singur om, după cum ştiţi foarte bine - toată echipa de conducere îşi va asuma responsabilitatea. Eu însă cred că în urma măsurilor pe care BEC le poate dispune mâine, vom avea în 16 noiembrie un vot, ca şi în România de altfel, fără nici un fel de probleme”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Externe, alături de ministrul Corlăţean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net