Petiție online pentru cățelușa abuzată sexual de un clujean. Animalul chinuit a fost preluat de autorități

Ultima actualizare:

    Biata cățelușă a se află acum în grija autoritățilorfoto: stiridecluj.ro
Biata cățelușă a se află acum în grija autoritățilorfoto: stiridecluj.ro

Caz greu de imaginat descoperit de autorități în comuna clujeană Luna. Un bărbat este cercetat de autorități după ce ar fi întreținut raporturi sexuale cu animalul de companie pe care îl deține.

Polițiștii clujeni s-au deplasat la fața locului și au identificat persoana reclamată, stabilind că este vorba un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Luna, scrie stiridecluj.ro.  Oamenii legii au solicitat un echipaj medical la fața locului pentru consult de specialitate, stabilindu-se că bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice și că nu necesită internare. Polițiștii au continuat cercetările pentru a stabili validitatea informațiilor, iar la data de 4 februarie a fost dispusă printr-o ordonanță examinarea cățelușei deținute de către bărbat. 

Polițiștii, însoțiți de reprezentantul teritorial al DSVSA Cluj și de un reprezentant din partea primăriei, s-au deplasat la domiciliul bărbatului și au ridicat patrupedul pentru continuarea verificărilor. În prezent, cățelușa a fost plasată la un adăpost din Turda. În cauză se continuă cercetările, polițiștii demarând cercetări pentru comiterea infracțiunii de ,,rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea nr.205/2004.

Violatorul riscă până la un an de închisoare

Maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, sunt infracțiuni potrivit legii. Iar cel găsit vinovat riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei. Cel găsit vinovat poate primi interdicția de a deține animale pentru o perioada de la un an la 5 ani. Sancțiunile sunt prevăzute la articolul 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Asociația Kola Kariola, petiție online pentru animalul abuzat

Cazul a ajuns și în atenția asociației pentru protecția animalelor KOLA KARIOLA, care prin reprezentantul său, Chircă Marius Aurelian, a lansat o petiție online pentru a obține custodia cățelușei, care necesită îngrijire și tratament specializat. Aici puteți vedea și citi petiția integral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net