Peste 1,4 milioane de copii vor Religie la școală

Ultima actualizare:

    Elevii din ciclul primar au fost înscriși de părinți la cursurile de Religie, iar cei majori au putut decide singuri
Elevii din ciclul primar au fost înscriși de părinți la cursurile de Religie, iar cei majori au putut decide singuri

Nu mai puțin de 1.405.883 de elevi au fost înscriși până acum la orele de Religie, spun reprezentanții Ministerului Educației. Conform unei decizii a Curții Constituționale, orele de Religie în școli sunt opționale, iar părinții pot alege să-i înscrie pe copii la aceste cursuri până la data de 6 martie.

Cu trei zile înainte de expirarea termenului-limită, peste 1,4 milioane de elevi minori și majori, din cei 3,1 milioane care pot opta, figurează înscriși pentru studierea acestei discipline. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. „Vorbim de un total de cereri pentru participarea la orele de Religie de 1.405.883 înregistrate în sistem, la sfârşitul zilei de 3 martie”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Mediafax.

În formularul de înscriere se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de Religie. Copiii au la dispoziție 18 culte religioase recunoscute de legislația românească, însă cele mai vizate sunt următoarele: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România şi Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.

Decizia de a scoate disciplina Religie din rândul celor obligatorii i-a nemulțumit pe reprezentanții Bisericii Ortodoxe. Aceștia au realizat o serie de campanii televizate, în care au cooptat personalități marcante ale vieții culturale, care să-i convingă pe părinți de necesitatea acestei discipline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net