Peste 120 de medicamente ar putea dispărea de pe piaţă anul acesta

Ultima actualizare:

    Personalul de specialitate din mai multe farmacii au vândut, fără rețetă, antibioticewww.clicksanatate.ro
Personalul de specialitate din mai multe farmacii au vândut, fără rețetă, antibioticewww.clicksanatate.ro

Peste 800.000 de pacienți ar avea de suferit dacă producătorii de medicamente vor retrage de pe piață circa 120 de medicamente, așa cum amenință. Aceștia sunt nemulțumiți că trebuie să ieftinească produsele cu aproape 30%.

Producătorii de medicamente ameninţă cu retragerea de pe piaţă a peste 120 de medicamente inovative, ceea ce ar afecta 800.000 de pacienţi, informează b1tv.ro. Producătorii sunt nemulţumiţi că sunt obligaţi din nou să taie preţurile tratamentelor cu aproape 30 de procente.

Pacienţii cu boli cardiovasculare vor fi cei mai afectaţi de noua metodologie de calcul al preţului la medicamente, arată studiul producătorilor internaţionali de medicamente, anunţă televiziunile de ştiri.

Practic, de la 1 iulie, ar putea să dispară de pe piaţă 28 de terapii originale pentru boli de inima, dar şi 19 pentru afecţiuni neurologice, urmate de cele pentru endocrinologie şi oncologie. Pentru unele nu există încă variante de înlocuire.

Producătorii internaţionali propun autorităţilor să stabilească un preţ minim european pentru un tratament fie că e vorba de unul inovativ sau generic.

Peste 2.000 de medicamente cu prețuri accesibile au dispărut deja de pe piață în ultimii ani, dintre care 700 numai în 2015, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoș Damian, citat de Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net