Percheziţii la postul naţional de radio. Sunt suspectate fapte de abuz în serviciu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Procurii efectuează percheziții la sediul Radio România, în urma unor suspiciuni de abuz în serviciu. Perechezițiile ar avea loc la etajul șase al clădirii radioului public, unde se află, printre altele, și biroul președintelui director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Recent, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a făcut obiectul unor fabuloase dezvăluiri de presă privind o serie de deplasări extravagante în străinătate.

Potrivit tolo.ro, domnul Miculescu nu se uită la bani când vine vorba despre confortul personal, iar în interes de serviciu călătoreşte doar la business. Risipeşte sume fabuloase pe zboruri care-l poartă prin toate colţurile lumii, se cazează numai la lux, dar, când e întrebat despre costuri, confort şi bani cheltuiţi, spune zeflemitor că nu-şi aminteşte.

Dezvăluirile arată că  Ovidiu Miculescu s-a deplasat în străinătate de 32 de ori, între 1 iulie 2014 şi 1 iulie 2016, cheltuind peste 110.000 de euro.

A fost de două ori în China, de două ori în SUA și a ajuns în Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia și Malaezia. A zburat la business nu doar pe destinațiile lungi, la prețuri de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decît cele de la economic. Tot la business a zburat și în zboruri de o oră și ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro. Practic,  în doar doi ani, șeful radioului public a bifat, cu excepția Africii și a Antarcticii, toate continentele: America de Nord, America de Sud, Europa, Asia și Australia și Oceania.

În primăvara aceasta, Miculescu s-a deplasat în interes de serviciu la Basel, pentru o conferinţă EBU, sub sloganul ”Maximizing contribution by public service media to society”. A călătorit tot la business, spre deosebire de omoloaga sa de la BBC Radio, Helen Boaden, care nu doar a ales să zboare economic, ci a optat pentru o cazare de trei ori mai ieftină.

În Japonia a fost însă cu mult mai scump. Contribuabilul a plătit pentru deplasarea lui Miculescu în Ţara Soarelui răsare, 38.793 de lei,  aproximativ 8.600 de euro pentru o săptămână.

Politistii de investigare a infractiunilor economice au luat la puricat biroul acestuia din sediul Radioului, intr-un dosar privind mai multe fapte de coruptie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net