Percheziții la o rețea care spăla bani în străinătate

Ultima actualizare:

    Mascații vor aduce aduce la audieri trei suspecți (foto:Arhivă)
Mascații vor aduce aduce la audieri trei suspecți (foto:Arhivă)

50 de polițiști au intrat azi dimineață peste membrii unei rețele, acuzați de înșelăciune și spălare de bani. Aceștia aveau afaceri necurate în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale.

La această oră, au loc 11 percheziții pe raza Capitalei şi a judeţelor Ilfov şi Bacău la două firme. În circuitul infracţional acestea ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obținute prin inducerea în eroare a conducerii unor societăți din Franţa.

Grupul infracţional era coordonat de un cetătean grec, căutat de autorităţile franceze şi austriece. Activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe raza mai multor state, cum ar fi Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.

De asemenea, din cercetări a rezultat că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul licit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.

Poliția Română anunță că sunt puse în aplicare trei mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite în cauză, urmând ca față de acestea să fi dispuse măsurile penale ce se impun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
sticle plastic jpeg
droguri praf cocaina shutterstock 2081236753 jpg
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
image
actualitate.net
image
actualitate.net