Pelerinaje la Biserica Sfântul Antonie, Curtea Veche din Bucureşti

Ultima actualizare:

    Biserica Sfântul Anton - Curtea Veche
Biserica Sfântul Anton - Curtea Veche

Vineri, 16 ianuarie, după amiază, începe sărbătoarea hramului Cuviosul Antonie cel Mare la Biserica Sfântul Antonie-Curtea Veche din Bucureşti. Sfântul Antonie este întemeietorul vieţii monahale şi un renumit făcător de minuni şi vindecător de boli grave.

Documentele vremii spun că biserica ce poartă Hramul “Sfântul Cuvios Antonie cel Mare “- Curtea Veche este cel mai vechi lăcaş de cult din Capitală şi aici există icoana făcătoare de minuni a Cuviosului la care se roagă, săptămânal, mii de credincioşi.

Deseori, dar mai ales în zilele de marţi, oamenii săraci şi cu probleme financiare, cei păgubiţi sau datornici vin să se roage  şi să dea acatiste cu convingerea că Sfântul Antonie îi va proteja împotriva bolilor, farmecelor, pagubei, dar şi a accidentelor şi duhurilor rele.

Procesiunea cu icoana

În ajunul praznicului, sute şi sute de credincioşi participă la Procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare, o manifestare devenită o tradiţie în viaţa religioasă a Capitalei. În timpul procesiunii cu icoana, care începe de la ora 16, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare va fi purtată până la locul unde a fost Biserica Sfântul Anton, distrusă de incendiul din anul 1847. 

După încheierea procesiunii, icoana va fi aşezată pentru închinare  în curtea Bisericii Curtea Veche, într-un loc special, lângă clopotniţa bisericii, iar pelerinii se pot închina până sâmbătă, 17 ianuarie, seara.  Atunci, sfântul odor va fi adus din nou în sfântul lăcaş. În ajunul praznicului, sărbătoarea Cuviosului Antonie va continua cu slujba Vecerniei şi Litia. 

În ziua praznicului Sfântului Antonie cel Mare, 17 ianuarie, începând cu ora 8, se va oficia Acatistul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare. După aceea, se va săvârşi Sfânta Liturghie.

Ritualul novenelor se împlineşte nouă zile de marţi

Rugăciunile rostite vreme de nouă marţi, consecutiv, au efecte miraculoase în viaţa credinciosului care împlineşte acest ritual.

Dorin s-a întors acasă

Violeta, o tânără intelectuală din Bucureşti, foarte credincioasă, a urmat acest ritual. Chiar înainte de căsătoria religioasă, logodnicul ei, Dorin, a părăsit-o. Într-o zi, când a venit de la serviciu ( o companie de prestigiu din Bucureşti) a constatat că Dorin îşi luase toate lucrurile fără să-i  spună un cuvânt. Curios i s-a părut faptul că dimineaţa au servit împreună micul dejun şi nici un gest nu anunţase furtuna despărţirii.

Violeta  a sunat la prietenii lor şi a aflat că Dorin voia să plece în străinătate, cu o colegă de serviciu, preocupată să muncească în Germania. Aceasta se ocupase de toate demersurile şi voia să se căsătorească cu Dorin. Şocată de aceste veşti, timp de câteva zile, Violeta era foarte interiorizată la serviciu. I-a mărturisit necazul doar mamei ei, cea care  a sfătuit-o să meargă şi să se roage le icoana Sfântului Antonie, la Biserica de la  Curtea Veche.  În cele din urmă Violeta s-a hotărât să urmeze ritualul cu novene.

Mama Violetei este acum foarte fericită şi vine periodic la această biserică. Ea ne-a mărturisit efectul novenei împlinită de fiica ei. După 12 săptămâni, Violeta s-a trezit că Dorin a venit acasă, fără prea multe explicaţii. La început, Violeta n-a vrut să-l mai primească în viaţa ei. La scurt timp, a aflat că cei doi au făcut un drum în Germania, iar aventura l-a costat foarte scump pe Dorin, care cheltuise toate economiile lor pentru nuntă.

Mai mult, colega lui îl îndemna să facă un împrumut bancar pentru a avea bani de cheltuială, până când îşi vor găsi serviciu la Berlin. În schimb, iubita nu cheltuise nici un leu din economiile ei. Un bun prieten a lui Dorin l-a trezit la realitate. A insistat ca el să vină acasă şi să-şi recunoască greşeala. Rudele i-au ajutat financiar şi cei doi s-au căsătorit.  

Răzvan nu credea în puterea farmecelor

Am stat de vorbă cu numeroşi credincioşi care s-au bucurat de efectul novenelor. Un caz tragi-comic este un exemplu pentru cei care speră să-şi rezolve necazul, rugându-se la Sfântul Anton.  Răzvan, un bărbat în puterea vârstei, povesteşte amuzându-se pe seama unei experienţe recente, în urma căreia a pierdut o sumă importantă de bani.

Răzvan este văduv şi moartea neaşteptată a soţiei l-a afectat foarte mult. O prietenă de familie încerca să-l consoleze şi, zi de zi, îl îndemna să meargă cu ea la “o specialistă” care să-l ajute să scape de depresie. În cele din urmă, Răzvan a acceptat şi binevoitoarea l-a dus la marginea oraşului, într-o vilă  foarte… interesantă. Acolo a aflat că locuieşte o persoană “vizionară”.

În salonul de primire era multă lume şi de aceea Răzvan a rămas să vadă ce se poate întâmpla. Când i-a venit rândul, Răzvan a observat că “specialista” a venit lângă el cu o tavă din care se răspândea un fum plăcut mirositor. După aceea, Răzvan nu mai ştie ce s-a întîmplat. S-a trezit la el acasă,  fără palton, fără ceasul de mână şi cu portofelul gol.

A sunat-o pe cea care l-a dus la “specialistă” şi  apoi l-a adus acasă cu un taxi. Aceasta i-a spus că nu este cazul să se îngrijoreze pentru că va primi înapoi lucrurile , după ce “vizionara” va “lucra” asupra lor şase zile. Au trecut patru săptămâni şi Răzvan n-a primit lucrurile înapoi. În tot acest timp, Răzvan era neliniştit, nu mai dormea şi abia putea să-şi rezolve obligaţiile de serviciu.

Regreta mai ales după ceasul de mână şi după bani, salariul lui pentru o lună. Prietena de familie spunea că va fi bine pentru el, în curând. Bunica l-a îndemnat pe Răzvan să meargă discret  şi să se roage la icoana Sfântului Antonie la Curtea Veche. Mai mult, ea  l-a însoţit. Când a terminat novenele,  Răzvan şi-a recuperat paguba.

O editură i-a tipărit foarte repede o carte, cu un subiect important pentru el. După aceea, Răzvan a continut să meargă marţea să se roage la icoana Sfântului Antonie. De atunci, bunica lui, prezentă şi ea la Biserica  “Cuviosului” mărturiseşte că în viaţa familiei a revenit sporul şi liniştea sufletească. Răzvan n-a crezut în puterea farmecelor şi le spune prietenilor, făcând haz de necaz, că-i conduce la “vizionara” la care a fost şi el, pentru că precis are să le meargă bine…        

Efectele miraculoase ale novenelor

Împlinirile persoanelor care cred în puterea novenelor i-ar putea ajuta şi pe alţii să scape de un necaz sau de un coşmar. Totodată, cazurile respective s-ar putea aduna într-o carte cu sute de pagini…

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net