Patru vieți salvate de un tânăr aflat în moarte cerebrală

Ultima actualizare:

    Unul din rinichii tânărului a ajuns la Suceava, la o femeie de 56 de ani. Operația a durat cinci ore
Unul din rinichii tânărului a ajuns la Suceava, la o femeie de 56 de ani. Operația a durat cinci ore

Un tânăr de 17 ani, victimă a unui accident de mașină, a salvat viețile a patru alți oameni pe care nici nu-i cunoștea. Aflat în moarte cerebrală, tânărul sucevean nu avea nici o șansă să-și revină. Părinții săi au decis să doneze organele vitale sănătoase, pentru a ajuta alte familii să-și salveze rudele.

Rinichii, ficatul și inima tânărului din Suceava au fost prelevate de medici în timp util. Organele sănătoase au ajuns la pacienți din București, Iași, Suceava și Târgu Mureș, care au primit acum o șansă la viață. Suceveanul, victimă a unui accident de circulație, nu avea șanse de supraviețuire, motiv pentru care părinții săi au decis să întindă o mână de ajutor altora. Conform Ralucăi Neagu, coordonator al Centrului de Transplant din Iași, o femeie de 56 de ani din Suceava a primit unul din rinichii băiatului. Transplantul a fost realizat de o echipă a Spitalului Parhon din Iași.

„E vorba de o pacientă care făcea dializă la Suceava de doi ani și care, din punct de vedere imunologic, s-a potrivit cel mai bine. Intervenția a durat cinci ore”, a declarat Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon.

Ficatul tânărului a fost transplantat unui bărbat din Iași care suferea de ciroză. Al doilea său rinichi a ajuns la un pacient din București, iar inima a fost trimisă la Târgu Mureș, pentru alt transplant. Conform digi24.ro, în Registrul Național de Transplant figurează în acest moment 4.800 de solicitări pentru organe sănătoase. Cele mai multe cereri sunt pentru rinichi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canalul București   Dunăre  O anticipare din 1952 jpeg
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net