Pasajul din Piața Presei a fost inaugurat VIDEO

Ultima actualizare:

    Primele mașini au circulat duminică (19 iulie) pe noul pasaj din Piața PreseiFoto: Facebook/Sorin Oprescu
Primele mașini au circulat duminică (19 iulie) pe noul pasaj din Piața PreseiFoto: Facebook/Sorin Oprescu

Pasajul subteran de la Piața Presei a fost inaugurat duminică (19 iulie), la ora 09:45. Are aproximativ 800 de metri, două intrări, o ieșire și a costat 60, 5 milioane de lei.

Primarul Capitale a publicat un mesaj pentru bucureșteni, în care îi anunță pe bucureșteni despre inaugurarea noului pasaj.

"Pasajul a fost inaugurat cu două luni întârziere, din cauza rețelelor subterane care au fost găsite în zonă, sunt două intrări și o ieșire și are o lungime de aproximativ 800 de metri. Pasajul fluidizează cu aproximativ 30 la sută circulația. Se estimează că vor circula 2.000 de vehicule pe oră", a declarat Sorin Oprescu.

Cum va arăta circulația pe noul pasaj rutier

Edilul a mai precizat că în următoarea perioadă traficul din această zonă va fi monitorizat, astfel încât, dacă va vi nevoie, să fie reglate semafoarele. De asemenea, Oprescu a mai declarat că s-ar putea construi un pasaj piotenal subteran, în zona fostului Minister al Culturii, potrivit Mediafax.

Pasajul subtraverseazp piața pe direcția nord-sud, pe sensul de intrare în Capitală, iar legătura între șoseaua București-Ploiești și șoseaua Kiseleff se face pe două benzi. În subteran mai este o bandă separată, care face legătura cu bulevardul Mărăști.

Circulația la suprafață se va desfășura, ca și până acum, printr-o intersecție semaforizată. Circulația pietonală transversală a șoselei Kiseleff se face, pe lângă vechiul pasaj pietonal, pe un nou pasaj pentru pietoni, care a înlocuit vechea trecere la sol între Parcul Herăstrău și terminalul RATB. Totodată, a fost amplasată o stație nouă pentru transportul public pe șoseaua Kiseleff.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net