Partidele care nu susțin învestirea Guvernului ”șoc și groază”

Ultima actualizare:

    PMP și PNL nu vor  participa la votul de învestire a noului Guvern
PMP și PNL nu vor participa la votul de învestire a noului Guvern

”Ne retragem de la audieri, nu participăm nici la şedinţa de învestire a Guvernului care produce şoc şi groază”. Asta a anunțat astăzi Traian Băsescu. Și Ludovic Orban spune că PNL nu va fi prezent la vot din aceleași considerente.

”M-am consultat cu colegii din grupurile parlamentare de la Cameră şi de la Senat şi concluzia noastră a fost că cea mai bună soluţie este să ne retragem de la audieri şi să nu participăm nici la şedinţa comună de învestire a Guvernului. Motivele sunt următoarele: în primul rând este un guvern profund incompetent. Numai dacă ne referim la cultură - este fostul şef de la CanCan, primviceprim-ministru este omul care mergea la vânătoare cu Omar Haysam, la IMM-uri avem unul căruia i se spune piţiponcul. Cum o fi cu filosoful Fifor să discute cu miniştrii Economiei din UE? E un Guvern care produce şoc şi groază şi se vede că nu e din filmul unei guvernări”, a declarat liderul PMP.

PMP și PNL îi țin piept PSD-ului

Traian Băsescu a precizat că audierile sunt ”o mascaradă”.

”S-au alocat 30 de minute în care candidatul bate câmpii 10,12 minute, 15 minute uneori, după care se pun întrebări, dar se colectează toate întrebările şi cele mai multe sunt de la PSD exact pentru a bloca răspunsurile pentru cei aflaţi în Opoziţie”, a arătat Băsescu.

De asemenea, el a mai spus că PMP nu vrea să ”gireze acest guvern instalat de Iohannis, Dragnea şi Tăriceanu”.

”Cei care au năşit acest guvern, adică domnul preşedinte Iohannis, domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu trebuie să poarte integral responsabilitatea a ceea ce va urma”, a subliniat Băsescu. Nici PNL nu-i va da girul Guvernului , astfel că va vota împotrivă.

”Vom încerca să obţinem respingerea învestirii. Dacă nu, vom face opoziţie în conformitate cu aşteptările cetăţenilor români care ne-au trimis în Parlament. (..) Nu pot să nu remarc că majoritatea PSD - ALDE e din ce în ce mai fragilă. Actualul partid de guvernare începe să îsi piardă legitimitatea de a guverna”, a declarat Ludovic Orban.

Nu toți PSD-iști sunt de acord cu Tudose

Și în PSD există fricțiuni pe marginea acestui subiect.

Nicolae Bădălău și Paul Stănescu au refuzat să intre în guvernul Tudose și și-au explicat refuzul prin lipsa de anvergură a noului premier.

Codrin Ștefănescu a fost și mai tranșant, afirmând că nu intră în guvern pentru că nu primește ordine de la unul din cealaltă tabără.

”Aștept până se va face guvernul Liviu Dragnea, din care voi fi onorat să fac parte”, a spus Ștefănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net