Părinţii, amendaţi dacă nu-şi vaccinează copiii

Ultima actualizare:

    Copiii care nu sunt vaccinaţi sunt supuşi unor riscuri mari atunci când vine vorba de viruşifoto: 123RF
Copiii care nu sunt vaccinaţi sunt supuşi unor riscuri mari atunci când vine vorba de viruşifoto: 123RF

Trebuie să vă vaccinaţi copiii, altfel riscaţi să fiţi amendaţi. Ministerul Sănătăţii nu vrea să mai treacă cu vederea refuzul imunizării şi a pregătit un proiect de lege care va intra în dezbatere publică.

Personalul medical trebuie să susţină vaccinarea copiilor, iar dacă medicii şi asistentele sunt împotriva imunizării, aceştia riscă să-şi piardă dreptul de liberă practică, potrivit noului proiect al legii vaccinării. Propunerea a venit chiar din partea doctorilor, care spun că, de regulă, cei care nu vor să vaccineze copiii sunt medicii care apelează la tratamente naturiste sau specialiştii cu competenţe în homeopatie.

Nevaccinaţii nu intră în colectivitate

În proiectul de lege sunt prevăzute şi sancţiuni pentru părinţi. Este vorba despre amenzi, dar şi despre limitarea accesului copiilor în colectivităţi. “Sancţionarea părinţilor în cazul refuzului vaccinării se referă strict la anumite vaccinuri care previn boli care sunt extrem de grave, mortale, nu se referă la orice fel de vaccine”, a explicat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, pentru România tv. Mai exact, despre disterie, tetanos, tuse convulsivă şi poliomielită.

Se tem  de efectele adverse

În ultimii 10 ani, rata de vaccinare a copiilor a scăzut. Avertismentul vine din partea reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care spun că în România tot mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii, invocând efectele adverse. Rata vaccinării a fost iniţial de 95%, acum a scăzut la 92%, iar la unele vaccinuri chiar la 85%. ”La noi au fost scăderi pentru rujeolă, rubeolă, de aceea au apărut şi epidemii. Ultima importantă a fost în 2012, atât rujeolă cât şi rubeolă”, a spus Victor Olsavszky, reprezentantul în România al OMS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net