Păzea, că aterizez... pe casă! Parapantist salvat de un horn, după ce a căzut în gol 100 m

Ultima actualizare:

    Bărbatul a fost  coborât de pe casă  cu ajutorul unei scări
Bărbatul a fost coborât de pe casă cu ajutorul unei scări

A zburat patru ore cu parapanta, dar era să moară la aterizare. Prins de un val de curenţi, bărbatul nu a mai putut controla aparatul de zbor şi a căzut în gol mai bine de 100 de metri. A scăpat cu viaţă, ca prin minune, după ce parapanta i s-a agăţat de hornul unei case.

Bărbatul zbura, luni după-amiază, din Zlatna către Cluj Napoca. A vrut să profite de vremea bună şi s-a "plimbat" prin aer aproape patru ore. La un moment dat, deasupra satului Ruseşti, la 2.000 de metri altitudine, acesta a intrat într-un val de curenţi dinamici, care i-au răsucit parapanta. A coborât controlat până la aproximativ 100 de metri, apoi a aterizat forţat pe acoperişul unei case. Norocul lui a fost că parapanta s-a agăţat de hornul casei şi l-a împiedicat să aterizeze pe asfaltul din faţa clădirii.

Proprietarul casei pe care a căzut parapantistul a sunat la 112, iar medicii au venit şi i-au acordat primul ajutor. Bărbatul nu a suferit fracturi, doar câteva zgârieturi, dar a fost transportat la spitalul din Cluj pentru investigaţii suplimentare.

FOTO: Newscluj

simeon stalpnicul png

Şi el s-a prăbuşit pe acoperiş

25 martie 2012. Incident similar, la Săcele. Un parapantist care zbura deasupra oraşului s-a păbuşit pe acoperişul unei case! Bărbatul a fost inconştient câteva clipe şi a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, după ce pompierii l-au coborât de pe acoperiş. El s-a ales doar cu câteva lovituri uşoare. Mai speriaţi au fost însă locuitorii imobilului, o familie cu trei copii. „Am crezut că se va dărâma casa peste noi. Am auzit o bubuitură şi ne-am speriat foarte tare. Nu ne venea să credem ce vedem", a spus, la vremea respectivă, proprietarul casei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net