Vrei să-ţi vinzi părul? Samsarii te tund în stradă!

Ultima actualizare:

    Şoseaua Colentina nr. 11.  Samsarul ne-ar fi oferit  circa 50 de lei pentru un păr  nevopsit, lung de 55 cm
Şoseaua Colentina nr. 11. Samsarul ne-ar fi oferit circa 50 de lei pentru un păr nevopsit, lung de 55 cm

"Cumpărăm păr natural de la 30 cm şi cărunt, sau vopsit de la 40 cm. Plata conform lungimii şi tarifelor." Astfel de afişe au împânzit Capitala de câteva zile. Reporterii Click! au vrut să vadă ce bani ar primi dacă ar renunţa la podoaba capilară. Oferta ne-a lăsat cu gura căscată: cel mult 50 de lei.

Cum să facem bani frumoşi? Aşa s-au gândit un ucrainean şi un moldovean, care au lipit afişe prin tot oraşul "Cumpărăm păr!". Ei le îndeamnă pe doamne şi pe domnişoare să renunţe la podoaba capilară şi le oferă de la 150 de lei pe kilogramul de păr, până la 1.000 de lei în funcţie de lungime. Sumele sunt modeste, având în vedere că la un tuns, abia se adună o sută de grame de păr.

Bărbatul era pregătit să te tundă în plină stradă, iar părul îl cântărea pe maşină

simeon stalpnicul png

Reporterii Click! au mers ieri la locaţia indicată pe afiş. În loc de un salon de coafură în toată regula, am dat peste un domn care-şi aştepta clientele în stradă lângă o maşină. Pe capotă pusese un cântar cu câteva şuviţe de păr.

Cum ne-a văzut, cetăţeanul de origine ucraineană a şi scos lista de preţuri şi ne-a arătat cântarul. "Facem coadă, cântărim şi apoi tăiem", ne-a spus bărbatul într-o română stricată. Stătea de trei ore acolo, însă nici o doamnă nu s-a încumetat să-şi pună părul pe cântar.

Lavinia, Alexandra şi Luiza nici nu au vrut să audă de oferta samsarului. Ele spun că ar renunţala păr doar dacă ar primi 1.000 de lei

simeon stalpnicul png

Salonul unde ar fi trebuit să-şi primească potenţialele cliente avea lacăt pe uşă. "Salonul e închis, am dat faliment", ne-a spus bărbatul, care era pregătit să ne tundă în plină stradă. După negociere, am fi primit maximum 50 de lei pentru un păr nevopsit cu o lungime de 55 de centimetri.

Tinerele nici nu au vrut să audă de oferta samsarilor. Mai mult, majoritatea celor care au trecut prin zonă s-au mirat când au văzut "salonul" improvizat de samsari în plină stradă. În astfel de situaţii, părul colectat ar urma să fie transformat în peruci sau extensii. În străinătate, femeile îşi vând părul pentru câteva mii de euro.

Click!spune

Listă de preţuri păr natural:30 cm-35 cm    150 lei/kg35 cm-40 cm    200 lei/kg40 cm-45 cm    350 lei/kg45 cm-50 cm    500 lei/kg50 cm-60 cm    600 lei/kg60 cm-70 cm    700 lei/kg70 cm-80 cm    800 lei/kg80 cm    1.000 lei/kg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net