Papagalul ăsta ştie 3 limbi străine

Ultima actualizare:

    Este de vânzare şi costă doar 550 €!
Este de vânzare şi costă doar 550 €!

Îl cheamă Ragnar, Coco Ragnar, are cinci ani şi este de departe cel mai deştept specimen din neamul păsăresc. Cunoaşte trei limbi străine şi poate înjura ca la uşa cortului ore în şir fără să se plictisească şi fără să se încurce! Îl vrei? Este de vânzare!

Papagalul gri african, sau Jako, cum i se mai spune, este originar, aşa cum indică şi numele, taman din pădurile Africii. De acolo se trag şi bunicii lui Coco, însă el e născut-crescut în captivitate, în Europa. A trăit un pic în Grecia, după care s-a mutat, cu colivie cu tot, în România, pe lângă Bucureşti. A nimerit într-o familie mixtă, de români şi greci, în care se vorbeşte, culmea, mai mult limba engleză. Aşa a ajuns pasărea să îşi dezvolte nişte abilităţi lingvistice demne de invidiat. De fapt, Coco Ragnar chiar vorbeşte mai bine decât mulţi conaţionali de-ai noştri. Iar înjurăturile sunt specialitatea sa! “Ragner a fost cumpărat din Grecia de părinţii soţului meu care este pe jumătate grec. Acolo a învăţat greaca la perfecţie, dar de când e la noi se vede că începe să o uite, pentru că noi vorbim mai mult în engleză în familie. Şi româna, dar mai puţin. Oricum, ştie tot. Îl auzim cum strigă după noi prin casă: «Hei, baby!» şi tot el răspune: «Yes, my love!»”, mărturiseşte Alexandra Şelaru, stăpâna lui Coco Ragnar.


    Coco Ragnar,  împreună cu  stăpânul său,  Alexios   Grammatopoulos
Coco Ragnar, împreună cu stăpânul său, Alexios Grammatopoulos

În familia bucureştenilor a apărut de curând un bebeluş, iar timp pentru papagal nu prea mai rămâne. Aşa că Alexandra Şelaru şi soţul ei au avut de luat o decizie grea: aceea de a renunţa la Coco! Pasărea e blândă şi nu creează neplăceri. Cât e ziulica de lungă, vorbeşte sau imită sunete, se zbenguie în colivie sau roade castraveţi şi arahide, pe care le adoră. Preţul, şi el decent: doar 2.500 de lei, adică aproximativ 550 de euro, în condiţiile în care exemplare din această specie se vând în petshop-uri cu peste 1.000 de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net