Papa Francisc, mesaj pentru familiile victimelor din Colectiv

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a trimis un mesaj de condoleanțe în urma tragesiei din clubul Colectivfoto: Reuters
Papa Francisc a trimis un mesaj de condoleanțe în urma tragesiei din clubul Colectivfoto: Reuters

Tragedia din clubul Colectiv, de vineri, 30 octombrie, în urma căreia au murit 32 de persoane, iar alte 130 sunt internate în stare gravă în spital, i-a impresionat pe liderii europeni. Papa Francisc le transmite sprijinul său spiritual familiilor victimelor, printr-un mesaj de susținere transmis președintelui Klaus Iohannis.

Papa Francisc i-a trimis o telegramă de condoleanțe președintelui României Klaus Iohannis, prin intermediul Secretarului de Stat din Vatican, Card. Pietro Parolin, informează redacția în limba română a Radio Vatican. Suveranul Pontif și-a exprimat „adânca durere pentru incidentul tragic care a avut loc într-o discotecă din București, în care și-au pierdut viața foarte mulți tineri”. Totodată, Papa Francisc a asigurat de „apropierea sa spirituală pe familiile victimelor, autoritățile guvernului și întreaga națiune” şi i-a încredințat „milostivirii lui Dumnezeu pe cei care au murit într-un incident atât de dramatic”.

Patronii clubului Colectiv, reținuți pentru ucidere din culpă

În urma incendiului au murit 32 de persoane, printre care și cei doi chitariști ai trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru. Alte 130 de persoane mai sunt internate în acest moment în spitalele din București, cu arsuri grave și intoxicații cu fum. Cei trei patroni ai clubului au fost reținuți luni de procurori. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă. În acest moment se știe că cei trei au refuzat să folosească materiale ignifuge pentru izolarea fonică a clubului și au permis organizarea unui eveniment peste capacitatea de numai 80 de persoane a localului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net