Au furat startul în campania pentru europene

Ultima actualizare:

    Chipul lui Ponta  apare de patru  ori pe o distanţă  de un kilometru (Fotografii: Andreea Dancu )
Chipul lui Ponta apare de patru ori pe o distanţă de un kilometru (Fotografii: Andreea Dancu )

Bătălia electorală a început înainte de vreme! În Ploieşti au apărut, de la începutul săptămânii, panouri uriaşe, pe care au fost lipite mesaje politice. Populaţia este îndemnată să voteze alianţa PSD-UNPR-PC, iar Victor Ponta promite că trimite la Bruxelles oameni mândri.

Oficial, campania electorală începe cu 30 de zile înaintea alegerilor, adică pe 25 aprilie. Practic, politicienii au pornit într-un adevărat maraton electoral în ţară. Ploieştiul este primul oraş în care legea nu contează. Deşi ştiau că până azi panotajul este strict interzis, autorităţile locale i-au dat undă verde alianţei politice PSD-UNPR-PC să amplaseze mesaje ce ţin de campania pentru europarlamentare.

Aşa se face că pe cele mai circulate artere rutiere din oraş au fost montate, în ultimele trei zile, panouri uriaşe cu fotografia premierului Victor Ponta, alături de sloganurile "Trimitem la Bruxelles oameni mândri că sunt români" şi "România puternică în Europa", precum şi cu sigla alianţei electorale PSD-UNPR-PC cu îndemnul "votează".

simeon stalpnicul png

Panourile sunt aşezate unul după altul, astfel că pe o distanţă de un kilometru ne întâlnim cu Ponta de patru ori. Ploieştiul este condus de primarul Iulian Bădescu, care este preşedintele organizaţiei PSD Ploieşti. L-am contactat pentru a ne spune dacă are de gând să aplice legea şi să amendeze partidele politice care au furat startul campaniei, însă, nu ne-a dat nici un răspuns. Potrivit legii, amenda este între 1.000 şi 2.500 de lei.

"Aştept să văd ce măsuri vor fi luate împotriva celor care au început campania mai devreme", a afirmat Cristian Preda, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European din partea PMP.

Click! spune

Campania electorală a început azi şi se va încheia pe 24 mai, la ora 7.00. 25 mai este ziua în care românii îşi vor trimite aleşii în Parlamentul European.

Fiecare partid va propune o listă întreagă de reprezentanţi. Iată pentru ce se bat! Salariul lunar al unui europarlamentar ajunge la 35.000 de lei, echivalentul a 8.000 de euro. La acesta se adaugă indemnizaţia de 304 € pe zi şi diurna de 298 € pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net