În palate vă lăfăiţi, dar la stat când plătiţi?

Ultima actualizare:

De ce ne-am plăti datoriile către ANAF dacă VIP-urile cu averi considerabile nu catadicsesc să facă acest lucru, ba chiar fac altele noi? Sfidător este exemplul celebrului Gigi Becali, care are de dat statului de două ori mai mulţi bani decât la începutul anului.

În luna mai, Fiscul a prezentat o primă listă a datornicilor către bugetul de stat, în care Gigi Becali - care nu pierde nici o ocazie să braveze cu opulenţă - figura cu o datorie de 4 milioane de lei. Ei bine, l-a afectat atât de mult că a fost făcut de ”ruşine” încât, în noua listă, sumele pe care trebuie să le dea ajung la nici mai mult nici mai puţin de 9,69 de milioane de lei. Copleşiţi de vină au fost şi alţi mari ”boieri” ai tranziţiei: Cristian Ţânţăreanu, care apărea pe prima listă din 2016 cu 2,72 de milioane de lei, din care până acum a plătit doar 10.000 de lei şi Silviu Prigoană, care dintr-o datorie de 3,97 de milioane de lei a achitat doar 50.000 de lei. Ori averile lor sunt doar pe hârtie, ori nu dau un ban pe renumele de bun contribuabil, iar în lumea lor a păcăli statul este de bon ton. 

Primarul sectorului 3, omul de afaceri Robert Negoiţă, este, ca şi la începutul anului, cap de listă la datornicii persoane fizice cu imensa sumă de 232,05 milioane de lei, după ce a plătit doar 20.000 de lei. Fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, mai are de plătit 10.000 de lei din 12.000 de lei, iar datoria Elenei Udrea a crescut de la 29.000 de lei în luna mai, la 37.000 de lei, la sfârşitul lunii iunie. Pe ultima listă a datornicilor furnizată de ANAF se află 126.365 de persoane fizice, care au de dat la Fisc peste 3 miliarde de lei. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net