"Pâinea comunistă", lansată în brutării de la 1 noiembrie

Ultima actualizare:

    Românii vor petrece mai mult timp în fața rafturilor pentru a alege sortimentul pe care îl agreează (foto: Click)
Românii vor petrece mai mult timp în fața rafturilor pentru a alege sortimentul pe care îl agreează (foto: Click)

Brutarii pregătesc o lovitură de imagine pe piața produselor de panificație și morărit. De la 1 noiembrie vor fi lansate în magazine mai multe sortimente de pâine, create după rețete din comunism, care nu vor conține amelioratori. Cea mai cunoscută marcă ce va fi reinventată e "franzela București".

Reprezentanții patronatului din industria panificației au anunțat marți că de luna viitoare românii vor avea pe masă câteva sortimente de pâine care se vindeau în comunism. E vorba de pâinea fără amelioratori și conservanți, realizată după rețete vechi de 30 de ani. "Rețetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune și mai sănătoase, erau mai naturale, pentru că nu conțineau amelioratori", a spus Aurel Popescu, președintele patronatului din industria panificației Rompan, citat de Mediafax.

Conform acestuia, noile sortimente de pâine vor conține apă, făină, drojdie, lapte, zahăr și unt (sau margarină). "Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr", a afirmat oficialul patronatului.

Vestea proastă pentru consumatori este că pâinea nou lansată va fi mai scumpă, din cauza ingredientelor. Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net