Pădurea asta a fost culcată la pământ în 30 de minute

Ultima actualizare:

    Un vânt care a suflat cu peste 120 km la oră  a pus la pământ 500.000 de copaci crescuți în 50 de ani
Un vânt care a suflat cu peste 120 km la oră a pus la pământ 500.000 de copaci crescuți în 50 de ani

”I-a doborât de parcă erau de hârtie!”Bătrânii îşi fac cruce, oameni de peste tot vin să vadă prăpădul. O furtună apocaliptică a ras de pe suprafaţa pământului 500.000 de brazi de pe 600 de hectare în zona localităţii sucevene Broşteni!

Deşi totul s-a întâmplat acum câteva săptămâni, până acum a fost păstrat secretul, de frica hoţilor de lemne. Nea Vasile a lu’ Vălică locuieşte de când se ştie în Broşteni. A colindat de copil munţii şi pădurile, l-au luat puhoaiele şi l-au doborât furtunile, dar aşa ceva nu a mai văzut. Într-o singură noapte, tot codrul din jurul satului nu a mai fost. ”M-am uitat dimineaţa la munte şi nu mi-a venit să cred! Toată pădurea era la pământ. Din sat nu s-a văzut decât o pâclă neagră în munţi, dar am ştiut că se întâmplă ceva deoarece trosniturile se auzeau în toată valea”, povesteşte nea Vasile. Dacă localnicii vorbesc de o tornadă, specialiştii explică simplu: a fost o furtună care apare o dată la 10 ani şi care a fost însoţită de un vânt cu o viteză de cel puţin 120 km la oră.

Când au văzut ce s-a întâmplat, pădurarii s-au luat cu mâinile de cap. ”Copacii ăştia au crescut în 50 de ani şi în 30 de minute au fost jos, ca într-un efect de domino. Vom avea nevoie de o lună de zile doar să numărăm arborii căzuţi, deoarece pe munte sunt claie peste grămadă. Sunt 15 echipe care au luat muntele la pas şi numără copacii”, a declarat pădurarul Ion Vasile. Pagubele sunt estimate la zeci de milioane de euro, iar copacii urmează să fie făcuţi bucăţi şi vânduţi. Cam un an estimează reprezentanţii ocolului silvic că le va lua curăţirea zonei de arborii căzuţi.  

Furtună  apocaliptică  într-un sat  din Suceava
Furtună apocaliptică într-un sat din Suceava

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net