Pacienții-cobai ai medicului Iencean, scoşi din mormânt pentru analize

Ultima actualizare:
Două persoane au fost  deshumate, ieri în judeţele Iaşi şi Botoşani
Două persoane au fost deshumate, ieri în judeţele Iaşi şi Botoşani

Ancheta continuă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde un medic este acuzat că ar fi ucis patru pacienți, după ce le-a făcut puncții lombare repetate, pentru un experiement.

Procurorii au decis exhumarea pacienților, pentru a face analize care să stabilească dacă a existat vreo legătură între moartea acestora şi procedurile efectuate de medicul Ştefan Mircea Iencean. Ieri au avut loc deja două exhumări, una în localitatea Balş (judeţul Iaşi) şi una într-o comună din judeţul Botoşani.

Dacă se dovedește că medicul este vinovat, încadrarea penală s-ar putea schimba de la abuz în serviciu la ucidere din culpă. Scandalul a început după ce, în august anul trecut, un medic a găsit, într-un salon al spitalului, 89 de eprubete cu lichid cefalorahidian, extras de la opt pacienți ai neurochirurgului Ștefan Iencean.

Colegii medicului susțin că acesta lucra la un studiu științific, însă niciunuia dintre pacienți nu i s-a cerut consimțământul pentru această procedură de puncție lombară, cum spune protocolul. Din cei opt pacienți de la care a luat probe, patru au decedat. La începutul săptămânii trecute, conducerea Spitalului de Neurochirurgie “Nicolae Oblu” din Iaşi a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă împotriva medicului Iencean.Totodată, a fost sesizat și Ministerul Sănătăţii, dar şi Colegiul Medicilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net