Ori în casă, ori afară, aşa scapi gratis de vară

Ultima actualizare:

Aerul a devenit irespirabil şi simţi că arşiţa te topeşte? Nu vrei să porneşti aerul condiţionat pentru că te gândeşti cu groază la factură? Iată cum te poţi răcori eficient fără să cheltuieşti bani, fie dacă alegi să stai acasă, fie dacă vrei să pleci în oraş.

Sfaturi pentru acasă

  • Deschide uşile şi ferestrele! Chiar dacă rişti să suferi din cauza curentului, pentru a răcori un pic apartamentul este indicat să deschizi uşa de la intrarea în imobil şi o fereastră. În felul acesta scoţi aerul cald din casă şi reîmprospătezi locuinţa.

Te poţi ajuta şi de un ventilator pus în zona de evacuare a aerului cald.

  • Ligheanul cu apă rece. Umple un lighean cu apă rece şi stai cu picioarele în el timp de 15 minute. Pentru a fi sigur că te răcoreşti, poţi umezi un prosop pe care să-l pui la ceafă. Foloseşte un pulverizator fin umplut cu apă rece pentru a răcori încăperea.
  • Elimină sursele de căldură! Ştiai că un bec poate creşte temperatura camerei cu până la trei grade dacă luminează non-stop timp de două ore? Stinge becurile, dacă nu ai nevoie de ele. Nu mai folosi cuptorul cât e arşiţă afară şi treci pe salate şi fructe proaspete!
  • Hidratează-te cum trebuie! Vara trebuie să consumi mai multă apă ca de obicei.

Transpiri în medie un litru pe zi, aşa că ai nevoie de o cantitate mare de lichide. Bea apa cu înghiţituri mici şi fă pauze de câteva secunde între ele.

  • Nu bea alcool sau cafea! Ambele acţionează ca diuretice, deci evită să le bei pe arşiţă. Efectul consumului de alcool pe căldură este acela de a favoriza deshidratarea şi de a afecta reglajul termic al corpului.
  • Fă-ţi un aparat de răcorit! La mare căutare în SUA şi Marea Britanie sunt ventilatoarele cu consum redus de energie. Dacă sunt aşezate deasupra unui vas cu gheaţă, devin o veritabilă maşină de răcorit pentru o încăpere de dimensiuni medii.

Idei pentru afară

  • Foloseşte duşurile stradale! Te răcoreşti imediat şi poate fi foarte distractiv. Dacă dacă tot a venit vorba de apă, o idee bună este să cauţi fântânile arteziene şi să stai în apropierea lor.
  • Dacă mergeţi în parc, o bătaie cu apă e mană cerească pe căldura asta. Nu vă trebuie decât câteva sticle din plastic umplute cu apă rece şi distracţia poate să înceapă. Cu siguranţă, copiii vor fi cei mai fericiţi.
  • Căutaţi locurile cele mai umbroase din parcuri, sub copaci! Vă asigurăm că, după ora 8 seara, e mult mai bine să fii „în natură” decât în apartamentul de bloc care a acumulat toată căldura din timpul zilei.  
  • Du-te la magazin! Nu e nevoie să cumperi nimic, dar dacă la tine în casă nu mai poţi sta pentru că începi să fierbi în suc propriu, mall-ul, care are aer condiţionat, e cea mai bună soluţie. Pentru a regla temperatura corporală aveţi nevoie de o oră petrecută la temperatura de 16 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net