Omorâtă când venea de la biserică de un tânăr beat

Ultima actualizare:

    Larisa avea 16 ani şi era pasionată de matematică
Larisa avea 16 ani şi era pasionată de matematică

Ajun de Bobotează: unii merg la biserică să-şi facă semnul crucii, alţii petrec în cârciumi şi se îmbată ca porcii. Primii sfârşesc tragic, bineînţeles, chiar din vina celor din urmă!

S-a întâmplat deunăzi în comuna bistriţeană Tureac. Un tânăr fără permis, minor şi beat criţă pe deasupra, a ”împrumutat” maşina familiei şi a ieşit să dea o tură prin localitate. Câte destine au fost distruse în urma gestului său, greu de estimat! O tânără de aceeaşi vârstă cu criminalul (16 ani) a murit spulberată de camioneta ieşită de sub control, în timp ce alte câteva familii se roagă la Dumnezeu pentru rudele aflate în stare gravă pe patul de spital. Căci descreieratul nu a comis un singur accident, ci trei, toate cât se poate de grave. Apoi a tras liniştit pe dreapta, să tragă un pui de somn. Ironia sorţii, totul s-a întâmplat, vineri, într-o zi de sărbătoare, când sătenii participau la procesiunea crucii şi majoritatea se întorceau de la biserică.

simeon stalpnicul png

Larisa Bozga tocmai venea spre casă după o seară de rugăciune când a fost izbită în plin de camioneta tânărului de etnie romă. A intrat în şoc cardio-respirator, însă medicii au reuşit să o stabilizeze în urma manevrelor de resuscitare. Degeaba, însă, rănile au fost atât de grave, încât trupul adolescentei a cedat câteva ore mai târziu, la scurt timp după intervenţiile chirurgicale la care a fost supusă.

„Era o fată foarte deşteaptă. Se descurca foarte bine mai ales la matematică, numai 10 avea. Medicii au făcut tot posibilul să o salveze. După operaţie a fost dusă în salon, a mai trăit puţin, după care s-a dus”, spune una dintre mătuşile adolescentei, potrivit adevarul.ro.

Împreună cu Larisa mai era şi o vecină în vârstă de 36 de ani, şi ea rănită de tânărul aflat în stare avansată de ebrietate. Imediat după tragedie, acesta şi-a abandonat victimele într-o baltă de sânge şi a pornit mai departe. În următoarea comună, Mureşenii Bârgăului, a pierdut din nou controlul maşinii şi a intrat în alte două grupuri de copii, care mergeau la colindat. La spital au mai ajuns patru fete, cu vârste de 14, 11 şi 10 ani. Dintre acestea, copila de 14 ani este în starea cea mai gravă, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele ei de a-şi reveni.

Vecinii tânărului de etnie romă spun că l-au mai văzut conducând camioneta părinţilor, însă niciodată n-ar fi ajuns cu ea în drumul naţional, ci se limita să se plimbe pe uliţa unde locuieşte. „Nu mai merge la şcoală de câţiva ani, da` îi un băiet muncitor. Merge la muncă cu taic-su, la plantat, la curăţit, la tot ce se poate. Ieri o umblat cu crucea şi la fiecare casă o luat câte un pahar de băutură. I s-o adunat la cap şi, cum părinţii i-o fost duşi, o făcut ce-o vrut”, spune una dintre vecinele adolescentului.

«Am fugit desculţă să o salvez»


    Adela Măjeri
Adela Măjeri

Fata de 14 ani, aflată acum în stare critică la spital, a fost resuscitată de o asistentă voluntară care locuia la doi paşi de locul tragediei. Adela Măjeri trebăluia prin casă când a auzit o bubuitură, apoi ţipete de ajutor. ”Mi-am luat o cizmă în picior, iar una în mână şi am ieşit. Iniţial am crezut că fata e moartă. Am zis totuşi să-mi fac datoria şi să încerc să o salvez. Am găsit-o căzută în şanţ, în stop cardio-respirator. Am scos-o cu o vecină şi am resuscitat-o. Nu pot să-mi revin. Fetiţa era, cum e şi acum, foarte grav. Nu avea puls, nu avea bătăi. Cam după 10 minute i-a revenit pulsul”, a mărturisit, pentru Adevărul, asistenta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net