Oktoberfest cu scoici şi porumb copt la feon

Ultima actualizare:

    Până pe 4 septembrie  aveţi ocazia să încercaţi  Oktoberfestul de România
Până pe 4 septembrie aveţi ocazia să încercaţi Oktoberfestul de România

1.000 de hectolitri de bere, 30.000 de metri de cârnaţi, cel mai mare cort amplasat vreodată în România, locurile de cazare din Braşov ocupate 100%. La toate acestea adăugăm şi celebra coadă românească. Cum este de fapt la Oktoberfest Braşov, cel mai mare festival de bere din România care durează 10 zile? După o seară petrecută în giganticul cort de 3.400 mp îţi aduci aminte de perioada comunistă.

Să înceapă distracţia, spui când intri în cortul imens. Mesele sunt aşezate în coloane de câte trei pe rând, cele trei mese fiind lipite, fără un culoar cât de mic între ele, astfel că îţi este imposibil să ajungi la masa din mijloc care de obicei este liberă. Dai din coate prin mulţime. Ajungi în dreptul ei. Ridici cel puţin 15 oameni ca să ajungi la ea. Ocupi masa şi pleci în recunoaştere după bere şi cârnaţi, că doar este festival bavarez. Te aşezi la coadă la bere. Când îţi vine rândul afli că de fapt trebuia să te aşezi întâi la coada pentru jetoane. Cauţi coada pentru jetoane de bere.

O porţie de scoici se vinde cu 20 de lei
O porţie de scoici se vinde cu 20 de lei

Cumperi jetoanele şi te duci înapoi la coada cu bere. Vrei şi mâncare? Cauţi coada cu jetoane pentru mâncare. Apoi iei jetoanele şi te aşezi la coada pentru mâncare. Te uiţi la ceas şi vezi că a zburat mai mult de o oră şi jumătate. Parcă ţi se face ciudă că ţi-ai luat doar o bere, dar nici nervi nu mai ai să stai încă o dată la două cozi interminabile pentru încă o bere. O iei la pas prin cort, măcar să caşti ochii. Românii încă sunt inventivi. Un domn vinde porumb copt.

Porumbul copt  la feon costă 4 lei
Porumbul copt la feon costă 4 lei

Dar ca să facă economie la cărbuni şi să meargă treaba mai repede, coace porumbul cu... feonul! Doi metri mai încolo alţi domni învârt într-un ceaun imens cu... scoici de mare. Tot la capitolul delicatese găseşti şi trufe: un gram - un leu. În sfârşit, şi mâncarea bavareză! Cârnaţi la metru, varză călită cu cârnaţi sau fasole cu cârnaţi, ori mere glazurate. Preţurile pentru toate buzunarele, berea costă între 4,5 lei si 25 de lei.

De la etaj imaginea de ansamblu este diferită faţă de ce se întâmplă în Munchen la Oktoberfest. Zici că e forfota de la metroul bucureştean dintr-o dimineaţă de luni. 

Vino să petreci o noapte printre dinozauri!

Vara este pe terminate, dar nu și vacanța! Copiii, dar și adulții pasionați de dinozauri și dornici de aventură au ocazia să petreacă cel mai tare weekend din această vacanță. Dino Parc din Râșnov pregătește două nopţi de senzaţie, vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică, când vor fi amenajate 8 corturi pentru două persoane și două corturi pentru 4 persoane. În aceste două nopţi vă aşteaptă focuri de tabără, dinozauri mișcători, cameră cu lasere, traseu de noapte și multe alte surprize.Preţurile încep de la 50 de lei de persoană şi în funcţie de atelierele la care vrei să te înscrii sau dacă alegi să te cazezi în cort poţi plăti până la 170 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net