Ofițer, judecat pentru șpagă de 40.000 de euro

Ultima actualizare:

    Polițistul de la IPJ Ilfov este acuzat că a primit șpagă ca să ajute un afacerist certat cu legea
Polițistul de la IPJ Ilfov este acuzat că a primit șpagă ca să ajute un afacerist certat cu legea

Un ofiţer din cadrul IPJ Ilfov a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că ar fi primit șpagă de la un om de afaceri ca să îl ajute într-un dosar.

Este vorba despre Daniel Budur, ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor, acuzat că a primit 40.000 de euro de la un afacerist căruia i-a promis că-l va determina pe procurorul care instrumenta dosarul acestuia să soluţioneze cauza într-un mod favorabil, scrie news.ro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie - mai 2013, Budur, împreună cu Eugen Holban, a pretins şi ulterior a primit banii de la omul de afaceri, care este martor în cauză.

"Pentru această sumă de bani, cei doi inculpaţi i-au creat acestuia impresia că ar avea influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, şi că îl va determina pe magistrat să soluţioneze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriul de către Parchet.

În iulie 2016, afaceristul a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare.

Ulterior, acesta s-a întâlnit cu ofiţerul de poliţie la o sală de sport. Daniel Budur i-a spus atunci că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi că-i va returna o parte din cei 40.000 de euro.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe banii pe care Daniel Budur i-a pus la dispoziţia anchetatorilor.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti, procurorii solicitând instanţei să menţină controlul judiciar luat în cazul celor doi.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net