Obiecte din patrimoniul cultural naţional, găsite în Vâlcea

Ultima actualizare:

    Polițiștii au descoperit mai multe obiecte care sunt luate de pe șantierele arheologice din zona Ocnele Mari
Polițiștii au descoperit mai multe obiecte care sunt luate de pe șantierele arheologice din zona Ocnele Mari

Aproape o mie de obiecte care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional au fost ridicate de poliţiştii din Vâlcea în urma unor percheziţii făcute în locuinţele a doi bărbaţi. Potrivit corespondentului Mediafax, suspecții sunt originari din Ocnele Mari, fiind reţinuţi pentru furt şi utilizarea de detectoare de metal în situri arheologice

Poliţiştii din Vâlcea au găsit, în urma a şase percheziţii făcute, luni, la locuinţele a doi bărbaţi din oraşul Ocnele Mari, aproape o mie de obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi, de Poliţia Română.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor făcute la Ocnele Mari, poliţiştii au ridicat 294 de bunuri susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural naţional - inele, monede, fibule, paftale, medalii, verigi, monede şi unelte din bronz şi fier. De asemenea, la locuinţele percheziţionate au fost descoperite două detectoare de metale, deţinute conform unor autorizaţii emise cu respectarea cadrului legal privind patrimoniul cultural naţional, autorizaţii conform cărora toate obiectele descoperite ar fi trebuit predate autorităţilor cu competenţe în domeniul protejării obiectelor de patrimoniu.

Totodată, din alt spaţiu au fost ridicate alte 678 de bunuri - inele, fibule, paftale, unelte, monede, brăţări, cercei, amulete, clopoţei, vârfuri de săgeţi, pinteni, catarame de harnaşament, arme, cuie, mărgele, verigi şi fragmente de oglindă -, care, de asemenea, ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional.

Poliţiştii au găsit şi peste două sute de petarde din categoria a II-a, interzise la deţinere, şi 59 de articole pirotehnice, respectiv artificii din categoria I.

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 37 de ani, celălalt de 40 de ani, au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţiile de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă, şi furt calificat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net