O ucraineancă superbă predă fitness într-o comună din Bistrița-Năsăud

Ultima actualizare:
Svetllana şi Andrej s-au mutat alături de cei 7 copii într-o comună de la munte din Bistriţa-Năsăud
Svetllana şi Andrej s-au mutat alături de cei 7 copii într-o comună de la munte din Bistriţa-Năsăud

Măgura Ilvei, o comună de munte din judeţul Bistriţa-Năsăud, a devenit de şase luni „acasă“ pentru o familie de ucraineni cu şapte copii. Noii localnici, Svetlana și Andrej, au șapte copii și se străduiesc să se obişnuiască cu obiceiurile, limba şi cultura ţării noastre.

Familia Tuchalina, formată din Svetlana, Andrej și șapte copii cu vârste cuprinse între șapte luni şi 19 ani, a acceptat, fără să clipească, propunerea unei asociaţii româneşti care le-a oferit posibilitatea de a fugi din calea războiului şi a se refugia tocmai în România. „Noi am presimţit că ne paşte un pericol, intuitiv am părăsit locuinţa noastră înainte de a fi bombardată“, a povestit Svetlana (41 de ani), pentru Adevărul.


    Svetllana şi Andrej s-au mutat alături de cei 7 copii într-o comună de la munte din Bistriţa-Năsăud  foto: arhivă Adevărul
Svetllana şi Andrej s-au mutat alături de cei 7 copii într-o comună de la munte din Bistriţa-Năsăud foto: arhivă Adevărul

Svetlana a spus că a primit sprijin din partea sătenilor, începând de la ajutor în a învăţa limba până la alimente şi lemne de foc. Ucraineanca a luat cu ea în România şi una dintre cele mai mari pasiuni pe care le are: fitnessul. Culmea, aceasta a fost şi sprijinită de autorităţile locale să-şi urmeze pasiunea, acestea dându-i posibilitatea de a ţine ore de fitness chiar la sala de sport a comunei.

„Eu am venit în sala de fitness, am văzut stepperul, am probat, iar cei care m-au văzut acolo au vrut şi ei să încerce. Aşa că din prima zi am început să dau lecţii de aerobic. Eu nu sunt antrenoare profesionistă, în Lugansk, am fost organizator al unei săli de sport complexe şi tot timpul mă antrenam în diferite locuri. Mie îmi place mult sportul, mi se pare uşor, îl practic cu multă plăcere. Impresionant este că în Măgura Ilvei am găsit oameni cărora să le placă. Sportul este bun pentru sănătate, îţi dă putere şi bună dispoziţie“, completează Svetlana.

Citește aici cum arăta viața familiei Tuchalina în iadul din Lugansk, orașul de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia de unde cei nouă s-au refugiat în România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net