O tânără din Bihor s-a pozat pe Facebook sărbătorind împuşcarea unui cerb

Ultima actualizare:

    Tinerele s-au amuzat sărbătorint vânătoarea, dar au ajuns în vizorul polițiștilorFoto:bihoreanul.ro/Facebook
Tinerele s-au amuzat sărbătorint vânătoarea, dar au ajuns în vizorul polițiștilorFoto:bihoreanul.ro/Facebook

În avalanșa de poze cu brazi, cozonaci și cârnați, publicate pe rețețe sociale, o tânără din Bihor a spart tiparul sărbătorilor cu o imagine care a stârnit revoltă pe Facebook, dar și ancheta polițiștilor. Fata s-a fotografiat lângă un cerb împușcat în cadrul unei partide de vânătoare.

O imagine cu un cerb sacrificat publicată de o tânără din localitatea bihoreană Valea de Sus pe contul ei de Facebook, în care apare împreună cu o prietenă a stârnit  un adevărat val de revoltă printre urmăritorii fetei și nu numai. Cei care au privit poza i-au lăasat comentarii care au făcut-o să șteragă ulterior imaginea. Poza cu cerbul a pus și autoritățile pe jar declanşând o anchetă amplă a poliţiştilor, notează ebihoreanul.ro

Fotografia a apărut pe rețeaua socială vineri seară, cu textul „sărbătorind vânătoarea de cerbi”. În imagine se poate vedea animalul de pe puntea din spate a unui autoturism  Nissan Navara aparţinând Ocolului Silvic Sudrigiu, iar tânăra şi prietena ei se pozează ţinând coarnele animalului ca pe un trofeu.

Anchetă în desfășurare pentru suspiciuni de braconaj

Mai mulți iubitori de animale i-au reproşat fetei că se distrează pe seama unui „masacru”, în condiţiile în care nu ar avea niciun motiv de amuzament. Situaţia a fost semnalată în presa locală de cititori care puneau sub semnul întrebării faptul că animalul ar fi fost împuşcat legal în condiţiile în care, potrivit legii, vânătoarea la cerb "pentru trofeu" s-a încheiat pe 15 decembrie.

Povestea a fost lămurită, în final, de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor care au găsit-o în scurt timp pe tânără, cerbul împuşcat, precum şi pe vânătorii care l-au ucis. Din primele verificări, cerbul a fost împuşcat vineri, iar vânătorii au prezentat poliţiştilor o autorizaţie eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu. Documentul, care le dădea dreptul să împuşte un cerb mascul de selecţie, a fost ridicat până la finalizarea anchetei începute pentru suspiciuni de braconaj. "Se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizaţia şi pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie”, au declarat surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, tânăra ar fi realizat fotografia în curtea unei persoane la care vânatul urma să fie prelucrat. Imediat după sosirea poliţiştilor, tânără a şters fotografia de pe Facebook.

Citește și:

Un băiat de 16 ani a murit după ce a fost împușcat la vânătoare de fratele lui

Aici venea Ceauşescu la vânătoare de mistreţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net