O rază de speranță pentru o supraviețuitoare din Colectiv: va avea o mână bionică

Ultima actualizare:
Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică
Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică

A rămas cu răni grave după tragedia din "Colectiv", cu arsuri pe brațe, cap, față și spate și fără degete, dar și cu amintiri pe care nu le va putea șterge niciodată din minte, cu un miros pregnant de carne arsă încă în nări, chiar și la 11 luni de la tragedia care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

Dorința de a trăi și de a-și demonstra sieși și vieții că este o învingătoare a făcut-o pe Tedy Ursulean să lupte din răsputeri. A încercat să treacă peste toate greutățile cu fruntea sus și cu zâmbetul pe buze, chiar dacă ei i-a fost mai greu decât multora dintre noi. A primit ajutor din mai multe părți. Cel mai recent este cel din partea artistului de imagine Alex Csiki, care a convins-o să se lase fotografiată în ipostaze sfâșietoare pentru oricine le vede. Imaginile au fost adunate într-o expoziție deschisă în 1 octombrie, la Arenele Romane, putând fi achiziționate de doritori. Banii vor ajunge, integral, la Tedy Ursuleanu.

Pentru supraviețuitoare a fost deschisă o altă portiță către o viață mai bună. Luni, 3 octombrie, Tedy a împărtășit cu prietenii de pe Facebook o experiență incredibilă: aceea de a încerca o mână bionică. Membrul artificial va face parte din corpul ei, căci în scurt timp, tânăra va putea folosi mâna în viața sa de zi cu zi.


    Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică Foto: Facebook
Tedy Ursuleanu a făcut cunoștință cu noua sa mână bionică Foto: Facebook

“Azi a fost super! M-am jucat cu o mână bionică, am învățat să apuc lucruri, să le eliberez, să le strâng potrivit pentru tipul de material, am încheiat nasturi, am tras fermoare, am pus apă în pahar!!! Mi s-a luat mulajul pentru măsura mâinii, iar de mâine mă voi juca cu receptorii implantați direct în mecanismul pe care il voi purta”, a scris Tedy, entuziasmată de ceea ce i se întâmplă în prezent. 

Prietenii acesteia au fost curioși să afle care este senzația de a controla un membru artificial, iar femeia le-a răspuns degrabă:  “E destul de ciudat în momentul în care nu este legat de tine, plus că pentru a strânge pumnul, la fel ca și pentru a-l elibera, ai aceeași mișcare, dar la doi mușchi diferiți, îi îndepărtezi de palmă.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net