O femeie a fost diagnosticată cu virusul H1N1

Ultima actualizare:

Gripa porcină face noi victime. O femeie din Oradea a ajuns în stare gravă la spital, unde a fost diagnosticată cu virusul H1N1. Primul caz de gripa porcină în România a fost confirmat pe 27 mai 2009 la o femeie de 30 de ani venită din SUA.

Femeia este din localitatea Salonta şi a ajuns în stare gravă la spitalul din Oradea, informează România TV. Medicii spun că aceasta este intubată şi se află la secţia de terapie intensivă.

„Avem un caz de infectare cu virusul N1H1 confirmat. Iniţial, femeia a ajuns la Spitalul din Salonta, iar de acolo, intubată a fost transportată la Oradea, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. A fost transferată apoi la noi, direct la Secţia ATI. Este ventilată pentru suplinirea funcției respiratorii şi intubată. Starea ei nu este una foarte bună. Este un virus a cărui tulpină suferă tot felul de modificări şi probabil că încă mai circulă, chiar dacă numărul de cazuri este foarte mic", a afirmat managerul Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu", Elena Moldoveanu, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Primul caz de gripă porcină a apărut în Mexin, în 2009. De atunci, aceasta s-a răspândit în întreaga lume. Deși părea o boală gripală ușoară și cu mortalitate relativ scăzută, în primul an după declanşare a provocat aproximativ 18.500 de decese în lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net