O cisternă cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat la Câmpina

Ultima actualizare:

    Cisterna a ajuns pe contrasens și s-a răsturnat în șanț. Foto (Laura Petrescu)
Cisterna a ajuns pe contrasens și s-a răsturnat în șanț. Foto (Laura Petrescu)

Alarmă pe Drumul Național 1, la intrarea în orașul Câmpina, dinsprer București. O cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfurit s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Vehiculul a fisurat o conductă de gaze, producând un incendiu. Amenințarea a fost neutralizată de pompieri, însă în urma accidentului s-a pierdut o viață.

Șoferul cisternei a fost găsit de pompieri decedat sub camion. Ei au intrevenit de urgență pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins cabina acestuia, apoi au oprit scurgerea de acid sulfuric. În cisternă erau 40 de tone de acid sulfuric, iar riscul unei contaminări de proporții era mare. „Este un accident unde este implicată o autocisternă încărcată cu aproximativ 40 de tone de acid sulfuric, răsturnată pe o parte, a rupt o conductă de gaz, s-a oprit alimentarea cu gaze, s-a stins incendiul și s-a luat măsuri de izolare a zonei pe o rază de un kilometru pentru a pune în siguranță și securitate atât echipele de intervenție, precum și populația din zonă. Poate fi periculos dacă vor fi scurgeri, nu am constatat scurgri până în acest moment, dar vom verifica cu atenție în așa fel încât să nu punem în pericol viața oamenilor”, declara Nicolae Popescu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, la debutul acestei acțiuni de salvare.

Din primele cercetări rezultă că șoferul, a cărui identitate nu se cunoaște încă, a pierdut controlul volanului și intrat cu mașina într-un cap de pod. Cisterna a pătruns pe contrasens, distrugând parapeții din beton de pe mijlocul drumului, duă care s-a răsturnat pe o conductă de gaze, care s-a fisurat. Zona a fost împrejmuită și securizată, iar traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers, mai multe ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net