O asistentă medicală a murit din cauza gripei, la Tecuci

Ultima actualizare:

    Virusul gripal se extinde
Virusul gripal se extinde

O asistentă medicală în vârstă de 47 de ani, de la Spitalul Municipal Tecuci, Galați, care avea mai multe afecţiuni, a murit după ce a contractat virusul AH1N1, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat, miercuri, că femeia, în vârstă de 47 de ani, s-a internat în 15 februarie la Spitalul Municipal din Tecuci, având febră, tuse şi o stare generală de rău.

Femeia, care lucra ca asistentă medicală la acest spital, a fost diagnosticată la internare cu ”pneumonie acută”, pentru care a primit tratamentul specific şi, în plus, existând suspiciuni că aceasta ar fi putut contracta un virus gripal, au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino, ulterior fiind confirmat virusul AH1N1.

”Evoluţia a fost nefavorabilă, necesitând transferul, în 17 februarie, la secţia de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde pacienta a primit tratament specific şi a fost ventilată mecanic. Din antecedentele patologice ale pacientei reiese că era în evidenţă cu bronşită cronică tabagică, hipertensiune de tip malign, netratată. A decedat pe 22 februarie”, a afirmat Liliana Iordăchescu.

Aceasta a adăugat că gripa cu virusul AH1N1 este considerată gripă umană sezonieră, şi nu porcină.

”Nu este gripă porcină, aşa s-a numit în 2009 când a fost tulpina nouă, dar acum intră în categoria infecţiilor respiratorii cu virus gripal sezonier”, a precizat Iordăchescu.

Până în prezent, în acest sezon rece, șase români au murit de gripă.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net