O americancă gătește pentru nevoiașii din Capitală. Cine e chef Cathy Whims

Ultima actualizare:

    Cathy spune că românii dau importanță mare legumelor, spre deosebire de americani, care sunt înnebuniți după carne
Cathy spune că românii dau importanță mare legumelor, spre deosebire de americani, care sunt înnebuniți după carne

Nominalizată de șase ori pentru titlul de cel mai bun bucătar-șef din nord-vestul Statelor Unite ale Americii, Cathy Whims a gătit miercuri pentru circa o sută de persoane nevoiașe din Capitală. Americanca a făcut cumpărături în Piața Obor, despre care spune că e raiul legumelor proaspete și naturale.

Chef Cathy Whims se află în vizită în România la invitația Ambasadei SUA la București. Ea promovează în țara noastră expoziția universală din Milano, care are ca temă “Hrănirea Planetei. Energie pentru viață”. În cadrul acestei expoziții Statele Unite au pregătit un pavilion care promovează gastronomia americană sub tema “American Food 2.0”. Miercuri, Cathy Whims a răspuns invitației de a pregăti masa de prânz pentru circa o sută de persoane nevoiașe din sectorul 2 al Capitalei, la cantina socială „Marathon”.

Cathy a gătit o tocăniță de vită pentru nevoiașii din sectorul 2
Cathy a gătit o tocăniță de vită pentru nevoiașii din sectorul 2

Acest așezământ social a fost inaugurat în 2011 de Asociația „Marathon” pentru ajutorarea persoanelor defavorizate din această zonă a orașului. Deși se află în România de puțin timp, Cathy spune că a găsit similitudini între bucătăria noastră și cea italiană, pe care o adoră. Ea deține în Portland, Oregon, un restaurant cu specific italian, unde pregătește preparate delicioase din bucătăria acestei țări.

„Sunt în România doar de două zile, dar simt că cele două bucătării se aseamănă foarte mult, iar românii au același spirit când vine vorba de mâncare. Cel puțin așa am perceput eu când am vizitat Piața Obor, de aici din București, unde am găsit legume senzaționale și preparate din carne delicioase. Piața de pește a fost grozavă, iar cea de legume uimitoare. Am văzut niște castraveciori superbi, foarte gustoși și naturali”, ne-a spus Cathy Whims. Americanca a fost plăcut impesionată de apetența românilor pentru legume proaspete și spune că regretă enorm că americanii evită legumele.

„Din păcate, americanii mănâncă multă carne, sunt chiar obsedați de carne, însă eu cred că e mult mai sănătos să ai un regim mai dietetic, cu multe legume proaspete”, a mai spus Cathy. Interviul complet aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net